Kreative løsninger fylder murermestervillaen

På en hyggelig villavej på Amager bor grafisk designer Dorthe Mathiesen med kæreste og børn i et hus, der helt naturligt damper af kreative projekter.

Det startede som et pladsproblem i familiens stue og endte med en både funktionel og dekorativ sofa med brændeopbevaring i bunden. Væggen bag sofaen er håndmalet i et grafisk mønster i tre nuancer. Det kan også bestilles som tapet fra Dorthe Mathiesens firma Vissevasse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Camilla Stephan
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvorfor bor du, som du gør?

Jeg bor med min kæreste og tre døtre i en gammel murermestervilla på Amager. Vi synes, det er helt fantastisk at være tæt på stranden og Fælleden, men samtidig lige ved byen. Jeg kan hurtigt smutte ned og se ud over vandet og horisonten. Så føler jeg slet ikke, at jeg bor i en by.

Billedserie:

Hvad er det allerførste, du gør, når du kommer hjem?

Helt ærligt så er det at rydde op efter morgenmaden og madpakke-showet. Både min kæreste, jeg og vores børn kan lide at sove længe, så vi har altid lidt for travlt om morgenen. Bagefter håber jeg på, at min kæreste snart kommer hjem, så han kan gå i gang med aftensmaden. Han slapper nemlig af med at lave mad, og det gør jeg på ingen måde.

Hvad er dit yndlingsrum og hvorfor?

Det er vores stue. Her har vi selv bygget en sofa med brændeopbevaring nedenunder, og det er blevet en rigtig hyggelig sofakrog. Det er dér, man lander, når man kommer hjem. Egentlig gjorde vi det i mangel på plads, men det ser virkelig dekorativt ud.

Hvad er du mest glad for i dit hjem?

Da vi flyttede ind, fjernede vi alle væggene og rykkede køkkenet ned i husets anden ende. Derfor er der fra køkkenet nu direkte udgang til aftensolen på terrassen. Dét er jeg rigtig glad for. Jeg er også vild med gulvvarmen i stueetagen. Det er så hyggeligt, at man kan gå med bare tæer på semi-varme gulvbrædder hele året rundt.

Hvilken ting i dit hjem har størst affektionsværdi og hvorfor?

Et fint toiletskab med udskæring på lågen, som jeg har arvet af min farmor, Liv. Jeg tænker altid på hende, når jeg åbner skabet. Duften af hendes parfume hænger stadig svagt i træværket.

Hvad er det bedste minde, du har fra dit hjem?

Uh, der er mange gode minder. Gode fester og hygge. Jeg elsker at være hjemme. Men det bedste er hverdagen når min kæreste, vores tre piger og jeg samles til aftensmaden og vender dagen.

Hvad har du senest købt til din bolig?

Spraymaling fra butikken Le Fix i Kronprinsensgade i København. Malingen brugte jeg til at spraymale tre af fire låger på en palisanderskænk, vi har. Lågerne har fået douce farver karry, petrol og jordfarvet og så er den fjerde låge stadig i træ. Det har virkelig peppet en ellers ret tung skænk op. Jeg har også lige købt en japansk trævase fra Objects & Use. Vasen er drejet og ligner lidt en peberkværn, men den er så fin til en enkel blomst eller kvist.

Hvad kunne du tænke dig at lave om?

Vi er i gang med at lave et krea-rum i kælderen. Der skal være et højt arbejdsbord, man kan stå ved med alt fra powertools til pailetter. Her skal tøserne stå med deres limpistol og kreere en masse ting med tråde og knapper. Og jeg skal stå dernede og hamre og slå søm i. Jeg synes, det er fantastisk at have gang i små byggeprojekter. Det er måske derfor, min kæreste kalder mig pedellen - jeg ordner lyset, mens han står i køkkenet.

Hvor flytter du hen næste gang?

Da vi flyttede ind, tænkte jeg, at her skal jeg blive gammel. Når det er sommer, og her lugter af grill, og børnene løber rundt, findes der ikke noget bedre sted. Men at have en villa fra 1920erne er en evig arbejdslejr. Man bruger både tid og penge på sådan et hus, og nogle gange vil jeg hellere bruge dem på ferier og caféture. Så jeg drømmer til tider om en nyistandsat lejlighed tættere på byens puls og så måske et kolonihavehus ved siden af.

Få mere inspiration til boligen på Facebook