Koreansk el-bils baghold

Med en rækkevidde på små 400 km viser Kia nyt el-bils-koncept i USA. Den hedder Niro EV og skulle være markedsklar allerede i 2019.

Kia Niro EV Concept er Kias bud på en el-bil med en radius på næsten 400 km og en el-motor på lidt over 200 hk. Den kan være markedsklar allerede i 2019. Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udviklingen flyver afsted indenfor bilindustrien, og intet sted blomstrer nyhederne mere end på CES-messen i Las Vegas i disse dage. Det er i virkeligheden en messe for forbrugerelektronik som mobiltelefoner, fladskærmsfjernsyn og husholdningsrobotter, men i takt med el-bilens indtog på markedet, har de også indtaget CED-messen.

El-bilen er udlagt som SUV, og det er da også den bilklasse kunderne allerhelst vil have lige nu. Foto: PR Fold sammen
Læs mere

De koreanske bilproducenter er stærkt repræsenteret i år, og mens Hyundai viser deres nye brintbil Nexo, viser Kia et koncept til den næste Niro, der skulle være markedsklar allerede i 2019. Designet er et SUV-design med høj indstigningshøjde, og indenfor viser Kia en masse futuristiske kabineløsninger, som vi næppe får glæde af i den endelige bil. Men visionerne står i kø – med avanceret ansigtsgenkendelse som højdepunktet og en erstatning for den gammeldags nøgle. Niro EV får en el-motor på omkring 200 hk og en rækkevidde på ca. 400 km. Batteripakken bliver på 64 kWh, og så nærmer vi os en størrelse som i en Tesla.

Kabinen er exceptionelt futuristisk, og vil helt sikkert blive tonet gevaldigt ned på produktionsudgaven ef Niro EV-Concept. Foto: PR Fold sammen
Læs mere

Kia har ikke opgivet tal for acceleration, topfart eller ladehastighed, og vi ved heller ikke, om den kun kan lades med kabel eller også får mulighed for trådløs opladning. Men med en introduktion allerede i 2019 går sydkoreanerne aggressivt til værks, og vil ikke stå tilbage for nogen europæisk el-bil til den tid – hverken i forhold til rækkevidde eller power. Den overgår på papiret klart den nye Nissan Leaf, og selv når den kommer med 60 kWh batteri i slutningen af 2018, vil Niro EV Concept være foran. Det ligner endnu et koreansk bagholdsangreb på den etablerede bilindustri.