Kongelige balletdansere dækker juleborde med kongeligt porcelæn

Royal Copenhagens juleborde er i år dækket af dansere fra Den Kongelige Ballet.

Solodanser Ida Praetorius har dækket et af de smukke juleborde for Royal Copenhagen. Foto: Claudi Thyrrestrup for Royal Copenhagen Fold sammen
Læs mere

Traditionen tro præsenterer Royal Copenhagen i december måned en række smukt opdækkede juleborde i sin flagskibsbutik på Amagertorv i København.

I år har seks dansere fra Den Kongelige Ballet, bl.a. solodanserne Ida Praetorius og Alban Lendorf, fået til opgave at give deres personlige fortolkning af et julebord, og resultatet er både dramatisk og smukt.

Gæsterne kommer med på et ægte juleeventyr og vil både kunne se tydelige referencer til både ballettens verden og vil samtidig mærke stemningsfulde referencer til barndommens traditionelle jul.

»Det er ikke første gang, at Royal Copenhagen samarbejder med Den Kongelige Ballet om at kreere de traditionsrige juleborde – og det bliver sikkert heller ikke sidste gang. Vi er to traditionsrige institutioner i det danske kulturlandskab, som har et stærkt værdifællesskab, hvor håndværk og præcision er kardinalpunkter,« fortæller Royal Copenhagens kreative direktør Niels Bastrup.

Julebordene kan opleves indtil 31. december.