Kommune tilbyder gratis parkering til miljørigtige billister

Det bliver gratis at parkere på flere kommunale parkeringspladser i Aalborg midtby, hvis man ejer en el- eller brintbil.

Arkivfoto. »I stedet for at betale 4.000-5.000 kroner om året, så får man så parkeringspladsen uden at betale.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forslaget blev stillet af Radikale Venstre og blev vedtaget af byrådet mandag aften.

Daniel Nyboe Andersen fra Radikale mener, at det nye tiltag kan have indflydelse på, om folk vælger en elbil.

»Det er ikke, fordi de 416 kroner om måneden gør den store forskel, men så er man alligevel lidt tættere på at have råd til at købe en elbil«, siger han.

Det bliver gratis for el- og brintbiler at holde parkeret i den grønne, eller billige zone, i Aalborg, hvis man erhverver sig en p-licens hos kommunen. Sådan en koster lige nu 4.000 kroner om året til den grønne zone, men bliver altså nu gratis, fortæller Daniel Nyboe Andersen.

»I stedet for at betale 4.000-5.000 kroner om året, så får man så parkeringspladsen uden at betale.«

Og ifølge trafikforsker, Camilla Sloth Andersen, fra Aalborg Universitet, kan den gratis parkering godt være med til at lokke nogen til at vælge en elbil.

»Jeg tror ikke, at det pludselig vil eksplodere, men jeg er sikker på, at det vil påvirke nogen, og for andre vil det vippe, så det bedre kan betale sig at købe en el- eller brintbil.«

Hvornår den gratis parkering træder i effekt skal nu behandles i byrådet.