Kærlighed til nyt design

Med en forkærlighed for den nordiske stil, orden og funktionalitet har Ina Luise Brixen skabt et personligt hjem med et miks af klassikere og nyt design.

I den store, lyse stue har Ina Luise Brixen skabt en sofaafdeling, som er afgrænset af et flot marokkanskinspireret gulvtæppe fra H&M Home. Den gamle lædersofa er praktisk, når man har et lille barn, fordi den lige kan tørres af, men Ina Luise Brixen overvejer at skifte den ud med en mere flyder-agtig version. Sofapuderne er fra Kaamani, Hay og H&M Home, og Ina Luise Brixens mand har selv designet sofabordet. Den fine lænestol er en børnestol fra Collect Furniture, som har fået en sød pude fra By Nord. På sofabordet pynter en skulpturel vase fra Piece of Denmark. Fold sammen
Læs mere

Det var lidt af et tilfælde, da Ina Luise Brixen og hendes familie flyttede ind i huset i Mosede Strand syd for København. Det var ikke meningen, de skulle købe nyt, og slet ikke gå i gang med et stort byggeprojekt, men da Ina Luise Brixen fandt huset, der tidligere var et sommerhus, måtte de slå til.

Beliggenheden tæt på strand og lystbådehavn gjorde udslaget, og de kunne se, at de ydre rammer var til at arbejde med. De satte to måneder af til ombygningen, som hurtigt viste sig at være mere omfattende, da de fandt mus i gulvet og forældet el, men de holdt tidsplanen og kunne flytte ind i det nu totalrenoverede hus for godt tre år siden.

Stort set alle vægge blev slået ned, og i dag er husets hjerte det åbne køkken, der ligger i forbindelse med spisekøkken og dagligstue.

Da familien byggede huset om, ønskede de, at køkken, spisestue og stue skulle hænge åbent sammen, og derfor er køkkenet indrettet, så det passer til leverummene. Igennem hele huset er der tænkt i smarte løsninger med masser af opbevaringsplads – f.eks. er Rocket-kaffemaskinen bygget ind i væggen. For enden af køkkenøen afsluttes elementet med en bogreol med plads til kogebøger, så stilen i køkkenet bindes sammen med resten af huset. Køkkenelementerne er fra Aubo, og deto høje barstole er fra Mater. Fold sammen
Læs mere

»Vores køkken er samlingspunktet i huset. Her kan vores datter sidde på køkkenbordet og være med til at lave mad og bage, mens Ramasjang som regel kører på vores lille tv i køkkenafdelingen, mens min mand og jeg laver mad eller snakker. Vores have og terrasse er også et vigtigt ‘rum’ for os og fungerer, især om sommeren, som ekstra kvm til vores ellers lille hus. Vi kalder det vores lille strandhus, og fordi vi har strand og en lille, hyggelig havn for enden af vejen, er det helt klart et hus, der fungerer optimalt i sommerhalvåret,« fortæller Ina Luise Brixen. I ombygningen tænkte parret også opbevaring og smarte løsninger ind, så de får det optimale ud af deres 119 kvm.

»Vi har flere møbler og fikse løsninger i vores hus og have, som min mand og jeg har lavet, f.eks. reolgavlen i vores køkken. Jeg er ordensmenneske, så jeg har brug for at kunne gemme ting væk og have orden i sagerne. Derfor prøver jeg også at begrænse mig, når det kommer til nips, og placerer f.eks. tegninger og små kunstværker lavet af vores datter i indretningen på en måde, så det ikke bliver det der ‘børnealter’, som det nemt kan blive,« siger Ina Luise Brixen, hvis kærlighed til det ordnede passer godt sammen med hendes kærlighed til den nordiske stil, som både hun og hendes mand arbejder med til daglig i deres firma, Eniito, som forhandler nordisk design.

Terrassen ligger mellem to af husets gavle. Her er både privatliv og læ, så familien bruger den, lige så snart solen begynder at skinne og langt hen på efteråret, som et ekstra rum til huset. Margueritsættet og den lave Hornbæk-lænestol, som er en julegave fra Ina Luise Brixens tidligere arbejdsplads, står ude hele året. Fold sammen
Læs mere

»Jeg er vild med det nordiske look og den nordiske enkelhed: de forskellige nuancer i forskellige træsorter, det varme mod det kolde. Men jeg elsker også farver, så jeg forsøger at få de ting til at gå op i en højere enhed,« fortæller Ina Luise Brixen, som også går op i, at hendes hjem er personligt.

»Jeg kan godt lide det nye design blandet med klassikere, for jeg synes, de nye designere er spændende og giver personlighed i hjemmet. Jeg kunne også gå efter personlighed gennem loppefund, men jeg har ikke tid til at lede, og jeg synes faktisk, det nye er mere spændende. Der er en hel skattekiste af fedt, nyt design, man ikke vidste fandtes.«