- Jeg nyder det grønne hver morgen

Overalt i byerne spirer fænomener som Urban Gardening, grønne tage, haveanlæg og lommeparker som et resultat af ønsket om at gøre vores byliv grønnere. Én variant er at etablere grønne områder kun for øjets skyld, og det har man gjort i en gård på Nørrebro i København.

Den 100 kvadratmeter store taghave på Nørrebro pynter også set nede fra gården, selv om dens primære funktion er at fryde øjet fra vinduerne i lejlighederne omkring. Projektet stod færdigt i sommeren 2012 og blev til i et samarbejde mellem Københavns Kommune og arkitektfirmaet SBS Rådgivning A/S. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

By og blomster går som udgangspunkt ikke hånd i hånd. Men fordi mange af os gerne vil bo i byen og alligevel ikke vil snydes for grønne glæder, ser man i stigende grad et forsøg på at bringe landlige kvaliteter ind i byerne.

Urban Farming, Urban Gardening, haveanlæg, minidrivhuse på altanerne og taghaver er blot nogle af de tiltag, der har givet byboernes grønne fingre noget at rode i.

Men bare det at have noget grønt at kigge på, kan også gøre en forskel. På Nørrebro i København har en række beboere fået et nyt haveanlæg i deres gård. Det er bare ikke et normalt haveanlæg. Det er nemlig ikke kun etableret for øjets nydelse.

Haveanlægget er placeret oven på en række lave tage i gården, således at man kun rigtigt kan se det fra vinduerne i lejlighederne omkring. Arkitekten Mikkel Schiller bor i en af de ejendomme, der har udsyn til de grønne arealer.

- Det er faktisk ret flot. Jeg er så heldig at bo oppe på fjerde lige over for det stykke tag, der er blevet grønt. Jeg nyder det grønne hver morgen. Jeg synes virkelig, det har højnet kvaliteten for gårdanlægget.

Selv om det ikke er muligt at bruge haveanlægget, sætter Mikkel Schiller stor pris på tiltaget.

- Jeg var faktisk ret positivt overrasket over, at de valgte at gøre det, selv om det netop ikke har nogen praktisk funktion. Det er ren æstetisk nydelse.