Jeg kan ikke undvære farver

Mette Scherning, den ene halvdel af designfirmaet HELBAK SCHERNING, bor med sin familie i et byggeforeningshus på Østerbro. Her er farver et must og familiens forskellige behov i fokus.

Mette Scherning arbejder gerne hjemmefra, når hun arbejder med de nye kollektioner, og hendes yndlingsplads er ved langbordet i spisestuen, hvor lyset er fantastisk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jakob Valling //valling.com

Beskriv dit hjem med tre ord?
Farverigt, foranderligt og forholdsvist praktisk.

Billedgalleri: Farver i fokus

Hvorfor bor du, som du gør?
Vi flyttede til kvarteret allerede for 16 år siden. Og da vi så – med tredje barn på vej – voksede ud af den lejlighed, vi boede i, vidste vi, at vi helt sikkert ville blive i kvarteret. Da huset her kom til salg, så vi muligheden for at skabe en rummelig familiebolig, som ville kunne udvikle sig med vores behov. Og så flyttede vi de cirka 40 meter over på den anden side af gaden. Indretningen er nok præget af min svaghed for farver. Farverne kommer helt af sig selv – dem kan jeg slet ikke undvære. Vi prøver generelt at bo med så få ting som muligt. Og med ting, der kan tåle at blive brugt, så man ikke skal være bange for at spilde eller røre.

Hvad er det allerførste, du gør, når du kommer hjem?
Det første, jeg gør, når jeg kommer hjem her om vinteren, er at tænde op i brændeovnen. Den er placeret midt i huset og spreder hurtigt både varme og hygge i hele huset.

Læs også: Her er plads til både dansende gæster og legende børn

Hvilket rum er dit yndlingsrum?
Det store spisebord i stueetagen er samlingssted for en stor del af vores familieliv, og det er helt klart mit yndlingssted. Jeg sidder også ofte her og arbejder med mine smykkekollektioner; her er et fantastisk lysindfald, og man kan kigge både ind i stuen og ud i køkkenet herfra. Og mærke varmen fra i brændeovnen.

Hvad er du mest glad for i dit hjem?
Jeg er nok mest glad for, at der er god plads til os alle sammen og de til tider meget forskellige behov, vi hver især har. Vi nyder at bo på to etager, så kan teenageveninderne trække ovenpå, når fodboldholdet har indtaget stuen og så videre.

Hvad har du senest købt til din bolig?
Det er spisebordsstolene, Wegner CH-30, som jeg har ønsket mig i flere år og pludselig var heldig at finde otte stk. af med sæder i teaktræ i stedet for polstrede sæder. Både pænere og mere praktisk.

Læs også: Jeg faldt for husets udsigt

Hvad kunne du godt tænke dig at ændre?
Ikke noget, faktisk. Huset var et decideret håndværkertilbud, da vi købte det for seks år siden. Der var bogstavelig talt intet, der virkede, men det havde i vores øjne et åbenlyst stort potentiale. Der var frit slag i forhold til indretningen, for alt skulle laves. Så vi måtte bare gå i gang fra en ende af, og vi har indrettet huset helt fra bunden selv. Stilmæssigt får man en masse forærende ved at respektere huset oprindelige stil i indretningen. Efter en gedigen arbejdsindsats er huset nu, som vi gerne vil have det.

Hvor flytter du hen næste gang?
Jeg håber, at jeg aldrig skal flytte herfra – men hvis jeg havde råd, ville jeg gerne have en lillebitte lejlighed ved Saint-Paul/ Le Marais i Paris, som jeg kunne bo og arbejde i engang ind imellem.

Se mere bolig og livsstil på Facebook