Jeg anskaffer mig ikke meget nyt

Karen Popp Wibroe er den ene halvdel af designerduoen AnonymDesign. Privat bor hun i et over 100 år gammelt hus i Skovshoved med stort udsyn.

Læsehjørne i dagligstuen med en Mats Theselius-stol fra Källemo. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beskriv dit hjem med tre ord?
Udsyn, lys, ro.

Hvorfor bor du, som du gør?
Jeg faldt for beliggenheden. Jeg er sejler og har brug for et friskt vindpust og et stort udsyn. Det får jeg her i Skovshoved, hvor jeg har frit udsyn over Øresund og havnen, hvor min båd ligger. Samtidig har jeg København tæt på, og det er vigtigt, når man som jeg i mit arbejde har brug for at følge med og være med.

Hvad er det allerførste, du gør, når du kommer hjem?

Det er forskelligt alt efter, hvad jeg kommer hjem fra. Er det fra en tur med hunden, så er ritualet ikke så fast, men har jeg været væk i længere tid, så skal computeren tjekkes på min lille arbejdsplads lige inden for døren. Her kan jeg lige danne mig et overblik over hvad og hvem, der har brug for en reaktion fra min side.

Hvilket rum er dit yndlingsrum?

Mit store åbne rum, hvor lyset kommer ind fra tre verdenshjørner. I den stue eller det rum – jeg ved aldrig rigtigt, hvad jeg skal kalde det – kan alt ske. Her er godt nok køkken i den ene side og et langt bord i den anden, men ingen kalder det et spisekøkken.

Hvad er du mest glad for i dit hjem?

Udsigten. Og lyset, der forandrer min bolig og giver liv, men samtidig ro når man sidder og falder i staver over containerskibe, der ligger ude på Københavns Rev og venter, en færge på vej til Norge, et kæmpe krydstogtskib ...

Hvilken ting i dit hjem har størst affektionsværdi?
Mit dejfad. Det er lavet af min tidligere svoger Jonas Ivarsson. Han gav mig det i 1987, og lige siden har jeg mindst én gang om ugen brugt det til at hæve rugbrødsdej i. Jeg har stadig en stor glæde ved at have det i mine hænder.

Hvad er det bedste minde, du har fra dit hjem?
Intet kan måle sig med aftener med en god ven, et dejligt glas vin tilbragt i min lille karnap øverst oppe, med udsigt til fuldmånen, der tegner en skarp lysende streg på et blikstille Øresund. § Hvad har du senest købt til din bolig? Svaret på dette spørgsmål har nok noget med alder at gøre. Jeg anskaffer mig ikke meget nyt. Vi har i AnonymDesign tegnet og produceret nogle af de ting, som jeg syntes, at jeg savnede, for eksempel et lille skrivebord. Den store computer er blevet til en lille bærbar og en tablet, så behovet for flere kvadratmeter fast arbejdsplads eksisterer ikke mere.

Hvad vil du aldrig have inden for din dør?
Alderen har lært mig, at det ikke holder at være kategorisk, så alt kan komme ind, bare der er en god grund til ankomsten. Selv børnebørns perleplader har sneget sig ind, det ville jeg nok have forsvoret tidligere. § Hvad kunne du godt tænke dig at lave om? Huset, jeg bor i, er fra 1903, og det er renoveret med omhu og hensyn til miljøet. Det er velisoleret, så ressourceforbruget er lille. Så der er ikke meget, jeg kunne tænke mig at lave om. Måske engang en elevator til mine gamle dage... Der er gjort plads til den, da huset blev renoveret!

Hvor flytter du hen næste gang?
Som det fremgår af det forrige svar, er det ikke min hensigt at flytte. Jeg trives her i et ekstraordinært godt nærmijø og med et tæt naboskab, som jeg værdsætter, måske fordi jeg har mine rødder i kollektiverne, dengang de var moderne. Her er sommerfester, fastelavnsarrangement og det mere impulsive, et glas vin og en grill, der tændes. Og så passer vi godt på hinanden