I Kina elsker de dansk design

Nyt dansk-kinesisk i Beijing er tegnet og indrettet af danskere, og alle steder kan du derfor finde dansk møbeldesign.

Det er den danske tegnestue Lundgaard og Tranberg Arkitekter, der står bag den 10.900 kvm store bygning. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I løbet af dette efterår åbner det nye dansk-kinesiske universitet i Beijing dørene for de første studerende.

Og det er ikke en hvilken som helst bygning, de kommer til at have deres daglige gang i, men en bygning, som både er tegnet af danske arkitekter og indrettet med danske møbler.

Det er Lundgaard & Tranberg Arkitekter, som har tegnet det nye universitet, som skal danne base for et forsknings- og uddannelsessamarbejde mellem danske universiteter og det kinesiske videnskabsakademi. Industriens Fond har doneret 99 mio. kr. til den nye bygning, hvor der er lagt vægt på kvalitet, energieffektivitet og miljøvenlige løsninger.

Finn Juhl alle vegne

Alle møbler i den 10.900 kvm store bygning er tegnet af danske møbeldesignere, og indretningen har designer Henrik Tengler stået for.

Finn Juhls Pelikan-stol står i små klynger i universitetets åbne arealer. Fold sammen
Læs mere

Alle møbler i den nye universitetsbygning kommer fra Onecollection, som bl.a. er virksomheden bag House of Finn Juhl, og netop hans møbler går igen i både konferencerum, loungeområder og åbne arealer, hvor Pelikan-stole står i små klynger i afdæmpede farver.

Onecollection repræsenterer desuden en lang række andre danske møbeldesignere, og de danske og kinesiske studerende vil derfor også kunne nyde synet af møbler designet af Kasper Salto og Thomas Sigsgaard, Henrik Tengler, Søren Ulrik Petersen, Nanna Ditzel, Søren Holst, Lars Frank Nielsen og Erla Oskarsdottir. I alt er syv fyrrefodscontainere fyldt med danske møbler blevet fragtet fra Ringkøbing til universitetet, som er placeret ca. 60 km nordøst for Beijing.

De første spadestik til bygningen blev taget i foråret 2014, og universitetet er et led i regeringens strategi for videnssamarbejde mellem Danmark og Kina.