I designerens hjem er der plads til alle

Mig og mit hjem: Designer Elizabeth Skyttes hjem er fyldt til randen med familie og dyr, men der er stadig plads til alle, for hjemmet i Charlottenlund er indrettet både hyggeligt og funktionelt.

Køkkenet er indrettet med en effektfuld blanding af nyt og gammelt. Ved spisebordet har Elizabeth Skytte en vellidt arbejdsplads. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Camilla Stephan
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvorfor bor du, som du gør?

Jeg synes, at vi har indrettet os både hyggeligt og funktionelt, og det afspejler vel meget godt os som familie. Vi har valgt at skabe en afslappet stemning, så alle kan være her, men det skal også fungere. Ikke mindst køkkenet, hvor vi tilbringer megen tid. Da vi skulle vælge møbler til stuen, valgte vi en meget stor Eilersen-sofa, hvor vi alle fem plus pigernes veninder kan flyde og se fredagsfilm. Men resten af stuen er nok lidt mere tilfældigt sammensat.

Billedserie: 

Hvad er det allerførste, du gør, når du kommer hjem?

Det er at gå ud i køkkenet til Nika vores dejlige hund for at sige hej og lukke hende ud i haven. Hun har ofte været alene hjemme og trænger til lidt opmærksomhed. Men hun lider ingen nød, da hun jo har fire mødre! Derefter laver jeg te til os piger og hører, hvordan de har haft det i skolen (hvis de ellers har tid).

Hvilket rum er dit yndlingsrum og hvorfor?

Det er vores køkken hele året rundt. Det fungerer som opholdsrum, til madlavning, pigerne laver lektier her, og vi har vores hjemmearbejdsplads her. Det er her, vi hygger og har gæster. Men om sommeren trækker vores terrasse altså også rigtigt meget. Den fungerer som et ekstra rum, og vi elsker at være ude. Vi bruger terrassen som en udvidelse af køkkenet fra forår til efterår.

Hvad er du mest glad for i dit hjem?

Det er klart, at vores egne we shop-produkter står mig nær, fordi vi har lagt meget personlighed og følelser i dem. Og så synes jeg også - i al beskedenhed - at det er funktionelt og rent design. Vores bakkebord og avisholder er nok de to ting, jeg slet ikke kan undvære. Bakkebordet er altid i brug hen over sofaen til computeren, til en kop kaffe, eller når der står tv-dinner på programmet. Med vores avisholder har vi endelig fået styr på de bunker af aviser, der altid ligger og flyder. Herudover er det de malerier, som mine veninder Louise Valeur og Bettina Kofmann har lavet til mig.

Følg også boligstoffet på Facebook

Hvilken ting i dit hjem har størst affektionsværdi og hvorfor?

Det er mit Blå Blomst-service, som jeg har arvet fra min farmor. Hun har gennem hele sit liv samlet på det, og jeg har så suppleret med nogle enkelte ting. Jeg synes, det er hyggeligt at tænke på, at både mine bedsteforældre, min far og deres venner har brugt det. Jeg bruger det til hverdag, det gjorde hun nok ikke. Det var kun til fint brug, og når der kom gæster. I småtingsafdelingen er det de mange små billeder og malerier, som jeg har købt på vores rejser, blandt andet da vi tog jorden rundt for et par år siden.

Hvad er det bedste minde, du har fra dit hjem?

Det er enten de gange, hvor vi alle har hoppet i trampolin og fået grineflip, så vi ikke kunne stoppe, eller op til jul, hvor vi bager Pippi-kager på gulvet, så der er mel og dej over det hele. Og så gør vi altid meget ud af alle i familiens fødselsdage, hvor der altid bliver serveret den helt store brunch, selv om det er klokken syv om morgenen. Den, som har fødselsdag, skal mærke, at det er en speciel dag. Gode minder er også, når pigerne en fredag aften laver en tre-retters menu til Lars og mig, eller når roen sænker sig sidst på dagen fredag, og vi alle sidder i køkkenet og spiser popcorn og drikker et glas vin. Jeg har generelt rigtig mange gode minder fra vores hjem.

Hvad har du senest købt til din bolig?

Vi har lige fået lavet et super flot badeværelse i huset, så det må være nogle skønne 60 x 60 cm-klinker fra Italien til gulvet. Det ville lige give det det sidste touch.

Hvad vil du aldrig have inden for din dør?

En terrassevarmer og mere end ét tv.

Hvad kunne du godt tænke dig at lave om?

Vores soveværelse. Det ligner simpelthen en blanding af et børneværelse, kontor, garderobe og soveværelse.

Hvordan er dit forhold til dine naboer?

Vores have er vejens legeplads - for alle børn. De voksne ved, at når vi sidder på trappen fredag aften, er der ofte fælles fredagsgrill i haven. Så kommer hver familie med noget til grillen. Så jeg vil sige, at jeg har et super naboskab.

Hvor flytter du hen næste gang?

Mange gange tænker vi på at flytte et sted hen, hvor det er lidt varmere. Det er meget fristende at bo et sted, hvor man ved, at det er varmt om sommeren og koldt om vinteren. Jeg vil ikke undvære de fire årstider, men varmen mangler altså lidt her i landet. Men vi bliver jo nok alligevel her, og når pigerne engang er flyttet hjemmefra, skal vi bo i noget mindre. Hvis jeg helt selv kunne bestemme, vil jeg super gerne have udsigt til vand. Jeg er født og opvokset i Ringkøbing og har altid været vild med Vesterhavet. Der er noget fascinerende og dragende ved vand.