Honda Civic Type R sætter rekord på Nürburgring

Af alle forhjulstrækkere er den nye Type R med 320 hk den hurtigste på den tyske bane – den tager rekorden fra Volkswagen Golf GTI Clubsport S

Foto: Honda. Med 320 hk og avanceret aerodynamik har den nye Honda Civic Type R rekorden på Nürburgring
Læs mere
Fold sammen

En rekord er endt med at være et af de vigtige parametre i bilindustrien: at sætte rekorden for hurtigste bil på den navnkundige tyske racer- og testbane Nürburgring Nordschleife. Især når det gælder superbiler som de hurtigste fra Porsche, McLaren og Lamborghini, har jagten på at slå rekorden fået større og større opmærksomhed, men lige efter fuldblodssportsvognene på rangstigen for opmærksomhed kommer de mest hidsige forhjulstrukne GTI-modeller som VW Golf GTI, Renault Megane RS og Seat Leon Cupra.

Seneste rekord med en forhjulstrækker er sat i december 2016 med Volkswagen Golf GTI Clubsport S, som med 310 hk nåede rundt på Nordschleife på 7 minutter og 47,19 sekunder, men nu er den tyske hatchback blevet skubbet af tronen af en japansk bombe af en forhjulstrækker, den 320 hk stærke Honda Civic Type R. Med 7 minutter og 43,8 sekunder er den nye Honda nævneværdigt hurtigere end den tyske GTI, og Honda overgår på samme tid den foregående Civic Type R's tid fra 2014, som lyder på 7 minutter 50,63 sekunder.

Foto: Honda. Den nye Type R ventes til Danmark i sidste del af sommeren Fold sammen
Læs mere

Forbedringen tilskrives bl.a. længere akselafstand, bredere sporvidde, stivere opbygning, en ny multilinkbagaksel og forbedret aerodynamik – Honda oplyser, at det giver mere stabilitet og mulighed for højere fart. Konkurrenter som kan tænkes at gå efter titlen er ikke bare Volkswagen, men også Hyundai med en kommende N-udgave af i30 og Renault med en kommende ny Megane. Rekorder sat på Nürburgring har ikke officiel status, da ingen officiel instans overvåger eller deltager i målingen. Producenterne har i stedet en gentleman's agreement, som dikterer at bilen skal være produktionsklar og ikke må være nævneværdigt modificeret. En officiel udmelding fra producenten med en video fra bilen med tidtagning og en benævnelse af dækmonteringen er også kutyme.