Hør i køkkenet og grønt i grønt

Vi ser på ugens nyheder inden for design - heriblandt et samspil mellem to danske designikoner.

Da designduoen og ægteparret Rikke og Kasper Salto startede med at arbejde sammen med Georg Jensen Damask, blev de særligt begejstrede for et materiale, der helt tilbage i 1800-tallet prægede tekstilvirksomhedens arbejde: hør. Det krævede mange prøver, før de fandt frem til den helt rigtige vævning og kvalitet, og nu er resultatet af anstrengelserne på gaden, nemlig serien Linen, som består af et viskestykke og en karklud i 100 pct. hør.»I realiteten har vi i Danmark en lang tradition for at bruge hør i husholdningen – det har vi bare glemt. Men da vi begyndte at tale med Georg Jensen Damask, var det for os helt særligt at se, hvilken stærk kobling, der er mellem Georg Jensen Damask og hørmaterialet,« fortæller Rikke Salto. Hun forklarer også, at hør har naturlige antiseptiske egenskaber, som gør den helt ideel i køkkenet. Og så absorberer og frigiver hør endda fugt hurtigere end andre tekstiler. Linen-serien fås i tre dæmpede nuancer.Linen karklud 35x35 cm, 120 kr. for 2 stk., viskestykke 50x70 cm, 140 kr. Begge fra Georg Jensen Damask. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Historisk hør til køkkenet

Da designduoen og ægteparret Rikke og Kasper Salto startede med at arbejde sammen med Georg Jensen Damask, blev de særligt begejstrede for et materiale, der helt tilbage i 1800-tallet prægede tekstilvirksomhedens arbejde: hør. Det krævede mange prøver, før de fandt frem til den helt rigtige vævning og kvalitet, og nu er resultatet af anstrengelserne på gaden, nemlig serien Linen, som består af et viskestykke og en karklud i 100 pct. hør.

»I realiteten har vi i Danmark en lang tradition for at bruge hør i husholdningen – det har vi bare glemt. Men da vi begyndte at tale med Georg Jensen Damask, var det for os helt særligt at se, hvilken stærk kobling, der er mellem Georg Jensen Damask og hørmaterialet,« fortæller Rikke Salto. Hun forklarer også, at hør har naturlige antiseptiske egenskaber, som gør den helt ideel i køkkenet. Og så absorberer og frigiver hør endda fugt hurtigere end andre tekstiler. Linen-serien fås i tre dæmpede nuancer.

Linen karklud 35x35 cm, 120 kr. for 2 stk., viskestykke 50x70 cm, 140 kr. Begge fra Georg Jensen Damask.

To ikoner i grønt samspil

Den hvidrillede Lyngbyvase og den grønne Københavnerbænk er begge ikoner i dansk designhistorie, og Lyngby Porcelæns seneste lancering er en sammensmeltning af de to. Den hvide Lyngbyvase har nemlig iklædt sig det, firmaet selv kalder »københavnerklæder«, i samme grønne nuance som københavnerbænken. Den fås både i traditionelt porcelæn og moderne, opdateret glas og findes i fire størrelser: 12, 15, 20 og 25 cm.

Grøn Lyngbyvase fra Lyngby Porcelæn, 299,95-999,95 kr.

Organisk bambusbænk

Mangler du et sted til dine planter, så kig nærmere på North by Norths nye bambusbænk, der er 100 pct. organisk og håndlavet af lokale snedkere i Vietnam. De sorterer og udvælger de bedste bambuspæle til møblerne. Derefter bliver pælene tørret i solen, til de får en smuk, gylden farve og er tørre nok til at lave møbler af. Den gode samvittighed går hele vejen, for der indgår ingen skadelige kemikalier i hverken dyrkning eller forarbejdning, og det bambus, der bliver frasorteret og fraskåret i produktionen, brændes, og asken bruges som gødning på markerne. Alt bliver brugt; selv små bambuspinde bliver lavet til pløkke, der bruges til at samle møblerne med. Bænken måler H45xB27xL90 cm.

Bænk fra North by North, 499 kr.

Mangler du et sted til dine planter, så kig nærmere på North by Norths nye bambusbænk, der er 100 pct. organisk og håndlavet af lokale snedkere i Vietnam. De sorterer og udvælger de bedste bambuspæle til møblerne. Derefter bliver pælene tørret i solen, til de får en smuk, gylden farve og er tørre nok til at lave møbler af. Den gode samvittighed går hele vejen, for der indgår ingen skadelige kemikalier i hverken dyrkning eller forarbejdning, og det bambus, der bliver frasorteret og fraskåret i produktionen, brændes, og asken bruges som gødning på markerne. Alt bliver brugt; selv små bambuspinde bliver lavet til pløkke, der bruges til at samle møblerne med. Bænken måler H45xB27xL90 cm.Bænk fra North by North, 499 kr. Fold sammen
Læs mere

Geometrisk sofabord

Zara Home har hver sæson en kollektion af småmøbler, som er værd at kigge nærmere på. F.eks. er det her, du kan finde nogle af de mere dekadente indslag til boligen som dette gyldne, geometriske sofabord med glasplade, der netop er landet. Bordet måler 55x55x42 cm.

Sofabord fra Zara Home, 1.149 kr.

Zara Home har hver sæson en kollektion af småmøbler, som er værd at kigge nærmere på. F.eks. er det her, du kan finde nogle af de mere dekadente indslag til boligen som dette gyldne, geometriske sofabord med glasplade, der netop er landet. Bordet måler 55x55x42 cm.Sofabord fra Zara Home, 1.149 kr. Fold sammen
Læs mere

Nye overflader til håndvasken

Ligesom i resten af hjemmet er farver og materialemiks i fokus på badeværelser, og i forlængelse af den tendens har Alape skabt to nye overflader, der har fået navnene Bicolor og Metallic Dark Iron. Overfladerne findes som specialglasur på et udvalg af Alapes håndvaske, og med dem tager de nu »skridtet fuldt ud med iscenesættelsen af badeværelset som et regulært ’living room’. Metallic Dark Iron er skabt til dem med en forkærlighed for metalliske overflader, og hvis du er mere til den grafiske, sort-hvide stil, samler Bicolor kontrasterne i et opsigtsvækkende håndvaskdesign.

Metallic Dark Iron og Bicolor fås hver især til et udvalg af forskellige design fra Alape, fra 2.750 kr. Nærmeste forhandler oplyses på tlf. 5084 5400.

Ligesom i resten af hjemmet er farver og materialemiks i fokus på badeværelser, og i forlængelse af den tendens har Alape skabt to nye overflader, der har fået navnene Bicolor og Metallic Dark Iron. Overfladerne findes som specialglasur på et udvalg af Alapes håndvaske, og med dem tager de nu »skridtet fuldt ud med iscenesættelsen af badeværelset som et regulært ’living room’. Metallic Dark Iron er skabt til dem med en forkærlighed for metalliske overflader, og hvis du er mere til den grafiske, sort-hvide stil, samler Bicolor kontrasterne i et opsigtsvækkende håndvaskdesign.Metallic Dark Iron og Bicolor fås hver især til et udvalg af forskellige design fra Alape, fra 2.750 kr. Nærmeste forhandler oplyses på tlf. 5084 5400. Fold sammen
Læs mere