Himmelflugt: Tjek, hvilke kommuner der nu er dyrere end før finanskrisen

En ny opgørelse fra Boligsiden.dk viser, at husene i 18 kommuner nu er dyrere end før finanskrisen.

Ikke overraskende er Frederiksberg Kommune at finde på listen over kommuner, der nu er dyrere end før finanskrisen. Foto: Jacob Surland
Læs mere
Fold sammen

Efter et langt dyk under finanskrisen arbejder boligpriserne sig opad, men de har ikke helt nået niveauet fra før, boligboblen bristede. Boligsiden.dk har målt, hvornår priserne på villaer og rækkehuse toppede i hver enkelt kommune og sat det op imod aktuelle priser fra Boligsidens Markedsindeks i august. Målingen viser, at bare 18 af landets 98 kommuner er over niveauet fra før finanskrisen. Det drejer sig primært om de kommuner, der huser landets største byer, samt kommunerne omkring København. Derudover er der en del kommuner, der er tæt på niveauet fra dengang.

»Priserne i Ikast-Brande, Silkeborg, Vesthimmerland, Hjørring, Furesø og Favrskov er tæt på at runde niveauet fra før finanskrisen, og Billund har været over, men er under igen. Nu går vi ind i efteråret, hvor priserne typisk ikke stiger så meget som forår og sommer, men vi vil formentlig se, at priserne i et par af de her kommuner i løbet af en måned eller to sniger sig over niveauet fra dengang,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.På landsplan er prisen på en villa eller et rækkehus i Danmark steget med 4,4 pct. det seneste år.

Priserne på villaer og rækkehuse er dyrere end før finanskrisen i disse 18 kommuner:

København, Frederiksberg, Dragør, Tårnby, Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Hvidovre, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Odense, Esbjerg, Skanderborg, Aarhus, Herning, Jammerbugt, Morsø og Aalborg.