Har du råd til en bolig i London? Så dyrt er det

London fører år efter år suverænt på listen over Europas dyreste byer at købe bolig i. København må nøjes med en 12.-plads.

London er en dyr by. Foto: Flickr. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Borgmesterkandidaten fra London Tesse Jowell regnede sig i 2015 frem til, at det er billigere at bo i Madrid og pendle frem og tilbage til den britiske hovedstad hver dag end at bo og arbejde i det centrale London. Potentielt kunne en borger i Storbritanniens hovedstad spare omkring 50.000 kr. om året på denne måde, lød resultatet af kandidatens beregninger.

Regnestykket var baseret på leje af en etværelses lejlighed i den eftertragtede bydel Camden, men fast ejendom kommer man absolut ikke billigere til. Ifølge Boligsiden.dk er kvadratmeterprisen på boliger i London på forbløffende 127.710 kr. Og der er langt ned til nummer to på listen, Bern, hvor du i sammenligning kan gøre rene røverkøb til i gennemsnit 84.754 kr. pr. kvadratmeter. Bliver du boende i lille Danmark, kan du erhverve dig en bolig i København til gennemsnitligt 37.432 kr., oplyser Boligsiden.dk.

Rige sikrer deres værdier i London

Henrik Lyngskjold, administrerende direktør og seniorpartner i ejendomsrådgiverkæden NewSec påpeger, at London traditionelle status som en magnet for velhavende mennesker efter al sandsynlighed er en del af forklaringen på det skyhøje prisniveau.

»London har igennem alle årene tiltrukket mange velhavende mennesker, der gennem et køb i London sikrer deres værdier. Det har man set mange gange igennem historien, blandt andet kom der for cirka ti år siden mange russere til London. Sidenhen kom der mange grækere i forbindelse med krisen i Grækenland, etc. Jeg tror, at man med rette kan betegne London som et safe haven på denne måde. Som verdens – i hvert fald indtil nu, måske ikke efter Brexit – finanscentrum har byen naturligvis også tiltrukket mange mennesker med højere indkomster,« siger Henrik Lyngskjold til Berlingske Boligen.