Guide: Skab en billedvæg, der giver dit hjem personlighed

En billedvæg med et miks af fotos, plakater, print og dekorationer bliver en personlig fortælling i hjemmet. Det forunderlige er: jo større miks, desto bedre sammenhæng.

The Apartment i København er et rent slaraffenland for alle, der elsker indretning og design. Her kan du altid hente masser af inspiration og få fingre i de mest udsøgte sager til hjemmet. De har naturligvis skabt deres egen billedvæg med et fint miks af værker. Foto: PR Fold sammen
Læs mere

Følg disse enkle råd til at få en personlig billedvæg i dit hjem:

Start med at vælge alle dine favoritting, der kan hænge på en væg. Der er ingen regler for, hvad der skal op. Dine børns tegninger, dine bedsteforældres bryllupsfoto, din yndlingsplatte arvet fra mormor, broderier, fotokunst, malerier, udstillingsplakater – hvad som helst, som du kan lide.

Bland rammer i forskellige størrelser, farver og materialer. Resultatet bliver klart pænest, hvis alt er rammet ind (platter og figurer naturligvis undtaget). Men det betyder ikke, at de skal være rammet ens ind. Ligesom værkerne ikke er valgt, fordi de i traditionel forstand »passer sammen«, men fordi de afspejler det, der gør dig glad, så skal rammerne heller ikke nødvendigvis ensrettes. Antikke sølvrammer, stramme sorte rammer og lyse trærammer gør bare udtrykket endnu mere personligt.

Tag dig god tid

Læg alle dine værker ud på gulvet, og få puslespillet til at gå op på en fin måde, inden du begynder at bore og banke i væggene. Tag dig god tid til at eksperimentere, flytte rundt og evt. finde små, nye sager, der skal med op.

Lad kanterne være lidt »løse«, så du kan bygge videre på billedvæggen, når du finder nye skatte, du får lyst til at hænge op. Husk, at en billedvæg kun begrænses af din smag. Den kan sagtens gå fra gulv til loft i siderne og kun på midten af væggen, f.eks. over en sofa.

Se eksempler på indhold til billedvæggen i billedgalleriet nedenfor:

Værk af Chris Johansen og Jo Jackson 70x91 cm fra The Apartment, 30.000 kr. Fold sammen
Læs mere

Forhandlere

Helle Thygesen
Posterland
Stilleben
The Apartment