Grundlæggeren af Jubii elsker Florida

I år gik ferien til Korfu i Grækenland, men den foretrukne sommeroase for Martin Thorborg er Delray Beach i Florida i USA, hvor han nyder sol og sommer bedst.

Martin Thorborg bliver hurtig rastløs, så tiden bliver gerne brugt på at snorkle og dykke. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som rejseland står USA øverst på iværksætter Martin Thorborgs hitliste, når han og familien skal af sted på sommerferie. Favoritstedet er den lille hyggelige badeby Delray Beach 80 km nord for Miami, hvor han og familien også har boet i fire år fra 2008-2012.

»Området er kendt for at være et sted for de såkaldte snowbirds fra New York, der drager sydpå til Florida i vinterhalvåret. Stemningen er meget afslappet og familievenlig, så det passer os perfekt,« siger Martin Thorborg, der klart foretrækker den sydlige del af Florida frem for den nordlige, der er kendt for sine temaparker og fokus på turisme.

Men det er primært klimaet og blandingen af mange forskellige typer mennesker, som gør Delray Beach til et særligt, attraktivt sommerferiested for Martin Thorborg. 

»Jeg kan godt lide, at der er mange helt almindelige mennesker – unge, gamle, fattige, rige, en original med bar overkrop på cykel gennem byen og den pæne herre i den rasende dyre Bentley,« siger Martin Thorborg.

Ud over at Florida opfylder hans krav om et solsikkert sted, så holder han også meget af de mange festivaler, som hele tiden foregår i byen, fra hvidløgsfestival til kunstfestivaler.

»Byen er ikke så outreret som f.eks. Key West med mange excentriske typer og technomusik i gaderne, men en ’laid back’ by centreret om en lille hovedgade med butikker, cafeer, restauranter, hvor man kan hænge ud i klipklappere, hvis man vil,« fortæller Martin Thorborg, der fremhæver sin sommeroase som et super eksotisk sted med palmer, hængekøjer, masser af vandsport på stranden og en autentisk charme.

EN ANDEN FORDEL, som Martin Thorborg ser ved sin sommeroase i Florida, er, at det ligger relativt tæt på Danmark – der er kun seks timers tidsforskel, hvilket modsat f.eks.

Californien med ni timers tidsforskel gør det relativt nemt at korrespondere med kontoret i Danmark, hvilket er vigtigt for en driftig iværksættertype, som hele tiden har behov for at være online.

»Hvis der ikke er wifi på min sommeroase, så bliver jeg helt vanvittig,« siger Martin Thorborg med et grin.

Ud over at have adgang til internettet sætter han også stor pris på at kunne gå ud og nyde en god middag med familien, der ligesom ham selv er meget madglade. 

Men han kan også godt lide at gå ned i supermarkedet og købe ind til at grille derhjemme. Der er et særligt supermarked med primært økologiske madvarer, hvor Martin Thorborg foretrækker at købe ind.

»Jeg ved, at jeg er kommet til et ordentlig område af USA, hvis der ligger et Whole Foods-supermarked, som er en oplevelse i sig selv at gå rundt i, da det også fungerer som en slags restaurant,« siger Martin Thorborg, der især nyder at kunne købe masser af frisk fisk og skaldyr samt store røde bøffer af højeste kvalitet, når han er i Delray Beach.

Prismæssigt er det som priser i et dansk supermarked, men kvaliteten kan ikke sammenlignes, siger han.

»Bare det at gå over til fiskedisken og se, hvordan alt fra krabbekløer, hummere og blæksprutter ligger delikat på is – og ikke mindst opleve, hvordan fiskemanden kommer løbende efter en oppe ved kassen med den pose blæksprutter, som var udsolgt for ti minutter siden, men som han netop havde fået ind, er et godt eksempel på det enorme serviceniveau,« siger Martin Thorborg.

Som den madglade person han er, har han også en favoritsommerdrink, en Dark & Stormy, som han altid drikker, når han er i Delray Beach. Den består af en god mørk rom, lime og ginger beer. 

»Drinken er super enkel, men smager fantastisk. Jeg vil betegne den som en af grundstofferne blandt drikkevarer ligesom rødvin, øl og Gin Tonic er det,« siger Martin Thorborg.

Den særlige øl, ginger beer, kan man ifølge ham godt finde i Danmark – og er man heldig, så har møbelhuset ILVA dem faktisk en gang i mellem.

»Når jeg finder ginger beer i Danmark, køber jeg som regel hele partiet, så jeg kan lave min favoritdrink,« siger Martin Thorborg.

Næste gang han og familien skal til Delray Beach er i oktober, hvor de har planlagt at leje to rækkehuse sammen med et vennepar, som har jævnaldrende børn.

»Det er relativt billigt at være derovre, da man kan leje et pænt stort hus for cirka 5.000 kr. om ugen, og flybilletterne kan fås omkring 4.000 kr. per person. Med leje af bil og mad til en familie på fire så er det stadig til at komme i nærheden af,« siger Martin Thorborg, der drømmer om at købe et ’second home’ i Delray Beach, når børnene bliver ældre, og familien kan veksle mellem at bo skiftevis i Danmark og i Delray Beach.