Gør træterrassen forårsklar

Foråret banker på, og det er tid til at gøre klar til udelivet. Et af de første projekter er typisk terrassen, der trænger til en omgang efter en lang vinter. Læs med her, når Boligen guider dig til, hvordan du gør dit træværk forårsklart.

Afvaskning af terrassen er yderst vigtig, før du kan gå i gang med at give træværket olie. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi har allerede oplevet de første forårsstråler, og der går ikke længe, før varmen bider sig fast og kulden pakkes sammen. Derfor er det tid til at kigge træværket efter for at få terrassen klar til foråret.

En træterrasse er pga. de vandrette flader særligt udsat for slid og snavs, og derfor skal den behandles oftere end andet træværk. Det lyder som et stort projekt, men hvis du giver den en ordentligt behandling i foråret, kræver terrassen ikke meget arbejde resten af sæsonen.

Når du har brugt tid på at rengøre og give terrassen olie, holder den sig pæn hele sæsonen. Fold sammen
Læs mere

Før ens træterrasse bliver behandlet, er det vigtigt at desinficere overfladen med et desinficeringsmiddel og bagefter vaske træet af med grundrens eller rengøringsmiddel. På den måde gør man træet mere modtageligt.

Herefter kan man begynde den egentlige oliebehandling af sin træterrasse. Og det arbejde er som med så meget andet arbejde: Jo grundigere man er nu, des mindre arbejde senere.

»Vi anbefaler altid, at man desinficerer overfladen, inden man går i gang. Hvis der er nogen alger eller andet, slår det mikroorganismerne ihjel. Herefter kan man give træterrassen olie. Det gør man typisk to gange. 10-15 minutter efter hver påføring skal man tørre det overskydende lag af. Og det hele foregår med håndkraft – det påføres med en pensel i træets længderetning,« fortæller Sanne Jensen, der er teknisk konsulent hos Gori.

Hvis du giver din terrasse en ordentlig forårsrengøring nu, kan den holde hele sommeren. Fold sammen
Læs mere

Der findes flere forskellige slags olier til træterrassen. En hurtigtørrende, der fortyndes med vand og tørrer efter et par timer, samt en almindelig træterrasseolie, der fortyndes med terpentin og derfor skal bruge mindst en dag på at tørre.

Så husk at starte projektet weekenden inden grillgæsterne kommer på besøg. Men så har du til gengæld også en funklende terrasse hele sommeren, som blot skal vaskes et par gange med almindeligt vand.