Gør køkkenøen til familiens foretrukne samlingssted

Med plads til hele familien er en køkkenø et ideelt sted at samle tropperne til morgenmad og andre hyggelige stunder.

Med plads til hele familien er en køkkenø et ideelt sted at samle tropperne til morgenmad og andre hyggelige stunder.
Læs mere
Fold sammen

Martina Strand, Houzz.dk

I takt med de åbne planløsningers popularitet er køkkenøen blevet så meget mere end blot et ekstra arbejdsbord og en plads til frugtskålen. Nu findes der køkkenøer, som er både multifunktionelle og indbydende samlingssteder.

I hverdagene er det nemt at slå sig ned ved en rummelig køkkenø nær køleskabet og opvaskemaskinen. I weekenden kan I let socialisere, lave lækker morgenmad og fordele pandekagerne fra komfuret til tallerkenerne. Lad dig inspirere af 13 køkkenøer med plads til hele familien.

Vågn op til caféluksus derhjemme

I dette køkken med integreret bænk i køkkenøen sidder I som på en café, men uden skænderier om hvem der skal have sofapladsen. Måske vil nogen sidde lidt for sig selv på den høje stol med blød polstring? Ellers er der plads til alle i de bløde sofaer.

Arcadian

LÆS OGSÅ: VÆLG DE HELT RIGTIGE LAMPER TIL DIN KØKKENØ

Family kitchen

Opbevaring inden for rækkevidde

En køkkenø med både åben og lukket opbevaring som på billedet øger sandsynligheden for, at børnene lærer at dække bord og lave mad, både ved morgenmaden og aftensmaden.

Skab et appetitligt miljø

Køkkenøen er designet til dels at give ekstra arbejdsplads og dels at være en afslappende spiseplads. En køkkenø med skuffer i tilpas højde har plads til lidt af hvert, som kan gøre morgenmaden mere behagelig. Måske kan den indeholde bestik, servietter og andet til borddækningen, så børnene også kan hjælpe med at dække bordet?

Lidhult Cannes

SE FLERE BILLEDER AF SKANDINAVISKE KØKKENER

Moderne hygge omkring multiøen

Det her er endnu et eksempel på et innovativt design, hvor man har kombineret køkkenø og spisebord. At sænke bordpladen lidt er også en hjælp til små børn. Desuden er møblets design moderne, interessant og legesygt med en massiv ende i form af køkkenøen og en mere elegant ende med smalle pindeben.

Alexander White

Tænk længere i det store køkken

I et stort køkken bliver køkkenøen ofte erstattet af et langt spisebord, hvor man både hygger, laver lektier og spiser. Tænk i stedet endnu længere, og kombiner køkkenøen med spisebordet som i dette køkken i Göteborg. En pandekage? Her kommer den! Bare send den videre fra komfuret til de sultne børn.

b1 alpine white

SE OGSÅ: 5 TING, DU SKAL VIDE OM KØKKENØER

Stil spisebordet midt i køkkenet

Før i tiden var det ikke fint nok at spise i køkkenet, hvor køkkenpersonalet huserede. Men i dag er vi mange, som gerne vil have et rigtigt spisebord i netop køkkenet, hvor man kan lave alt fra at spise en stor brunch til at spille spil.

I dette pastelfarvede køkken samles man omkring en køkkenø, som minder om et spisebord, men som er hyggeligere og mere intimt. Ligner det et almindeligt spisebord? Kig en ekstra gang under bordet, så ser du, at det sidder sammen med køkkenøen.

The Ladue House

SE FLERE BILLEDER AF SKANDINAVISKE SPISESTUER

Indbygget bænk

På denne spændende køkkenø med bænk leger Vedum med farve og materiale, og det rummelige, moderne design gør tilberedningen af morgenmaden indbydende for både store og små. Køkkenøen hænger også godt sammen med køkkenet på væggen bagved med sine tone-i-tone nuancer og kombineret skjult og åben opbevaring.

Liv ek mörk turkos/turkos

Liv ek mörk turkos/turkos

TIP!
Udnyt alle sider af køkkenøen med en bænk på den korte side, opbevaring på en af de lange sider og siddepladser på den anden.

Lad børnene sidde på bænke

Køkkenøen skal have en god arbejdshøjde og samtidig godt med siddepladser til forskellige aldre. Denne New England-inspirerede køkkenø er praktisk til børnefamilier, da børnene får deres egen bænk at sidde eller stå på. Det hjælper dem med at nå op til bordet, uanset om der skal spises morgenmad eller bages boller.

Dalbo

LÆS OGSÅ: TO KØKKENØER OG MASSER AF PLADS TIL FAMILIELIV

Kombiner køkkenøen med et bord

I et lidt mindre køkken passer en kompakt løsning som denne spiseplads med bordplade sat fast på køkkenøen rigtig godt. Den afslappede morgenmadsfølelse forstærkes af en lækker bænk med blød polstring.

Barton Hills

TIP!
Kombiner forskellige materialer som marmor og træ på en køkkenø med spisebord for at afmærke forskellige anvendelseszoner. På billedet ser vi et kombimøbel til det lidt mindre køkken.

Clontarf | Modern Kitchen

Skab en indbydende ramme

Hvis du foretrækker at have et neutralt design i den faste indretning, kan du folde dig endnu mere ud med hensyn til farver og materialer i møbler og dekoration. Se bare dette farverige køkken, som kan vække selv det mest morgentrætte familiemedlem til live under morgenmaden!

LÆS MERE: FIND INSPIRATION TIL KØKKENER I INDUSTRIEL STIL