Fra 1960er-hus til moderne lys bolig i Holte

Lene Lykke Jespersen har stået bag en gennemgribende renovering af et gammelt 1960er-hus af røde mursten til en moderne, lys bolig med et charmerende gårdhavemiljø.

I hjørnet under den overdækkede terrasse har Lene Lykke Jespersen placeret en lille gruppe af loungemøbler, hvor lune sensommeraftener kan nydes langt hen på sæsonen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Mikkel Hansen

Nogle huse gennemgår en så gennemgribende renovering, at de næsten ikke er til at genkende, når projektet står færdigt. Sådan kan indretningskonsulent Lene Lykke Jespersens hjem beskrives, da der stort set ikke er andet end ydervæggene tilbage fra det oprindelige hus, der blev bygget i 1964 .

Lene Lykke Jespersen og hendes mand købte huset i 2013 og begyndte renoveringen i august samme år. Ud over at renovere har familien også opført en tilbygning med stue, stort forældresoveværelse, walk-in-closet og stort badeværelse.

Parret kom fra et hus i tre plan, så de ønskede et hus i et plan, men huset var ikke egnet til en moderne familie.

»Det var bestemt ikke vores stil, men jeg kunne se muligheder i det – med reelle rum, højt til loftet og en god beliggenhed, så derfor købte vi det,« siger Lene Lykke Jespersen, der har indretning, ombygning, opførelse og indretning af fritids- og helårshuse som sit speciale.

Huset i Holte ligger i hjertet af Søllerød og har en relativt ugenert have, selv om afstanden mellem husene og ud til vejen ikke er så stor.

»Vi har af den årsag prioriteret at lave en meget stor, bred terrasse, der går i forlængelse af den nye tilbygning, som går ud fra hovedhuset som en vinkel. Det giver en sydlandsk, gårdhaveagtig stemning, som jeg rigtig godt kan lide,« fortæller Lene Lykke Jespersen om det udendørs projekt, der har krævet en kreativ tilgang til en optimal udnyttelse af kvadratmeterne på grund af den korte afstand til skel.

Huset har to store træterrasser, hvor den største i forlængelse af stuen og soveværelset er på 120 kvm, og den anden i forbindelse med køkkenet og værelserne er på 30 kvm.

FRA AT VÆRE et rødt murstenshus med rødt tegltag af ældre dato – præget af en mørk og gammeldags indretning – er huset i dag lyst og moderne med sortglaseret tegltag og en beigepudset facade. Væggen mellem stue og køkken er fjernet, så det er blevet et stort rum, hvor der fra den store spisestue med panoramavinduer er indgang til den nye tilbygning og den store terrasse.

Væggene er hvide overalt, og stilen er ovre i det romantiske og feminine – dog uden at forfalde til hverken blomstret eller pastelfarvet.

»Jeg kan godt lide den bløde, strandagtige stil, som man bl.a. kender fra The Hamptons
på Long Island i USA, hvor det føles, som om man inviterer naturen indenfor,« fortæller Lene Lykke Jespersen, der finder stor inspiration i at læse udenlandske og danske boligmagasiner.

Hun har qua sit tidligere fag som ejendomsmægler oparbejdet stor erfaring med, hvad der fungerer i praksis, og hun finder stor glæde i at kunne give denne viden videre til sine kunder.

»Det er en stor tilfredsstillelse at se et hus forvandle sig fra en projektidé til et færdigt hjem, hvor en familie kan flytte ind og nyde resultatet,« siger Lene Lykke Jespersen, som opøver sin evne til at kunne ’mærke et rum’ ved at lukke øjnene, hvorefter hun tager en virtuel rundtur i huset for at fornemme, hvordan rummene vil kunne fungere bedst muligt.

»At styre et bygge- eller renoveringsprojekt kræver, at jeg skal holde mange bolde i luften på en gang. Og den største udfordring ligger til sidst, hvor alle detaljer skal være på plads,« siger Lene Lykke Jespersen.

STILMÆSSIGT ER LENE Lykke Jespersen ikke bundet af, at hun udelukkende går efter bestemte designklassikere eller mærkevarer. Tværtimod kan hun lige så godt lide at finde tingene i både ILVA, IKEA eller på det lokale loppemarked som i Illums Bolighus.

Møblementet er derfor en blanding mellem nyt og gammelt, hvor flere af møblerne har fulgt familien gennem en lang årrække.

»Hvis det fungerer, har jeg intet problem med at købe det hos Jysk Sengetøjslager, hvor jeg bl.a. har de flettede stole, der passer perfekt til de store borde af fiberbeton på terrassen,« siger Lene Lykke Jespersen,
som i den grad nyder, at solen på den store træterrasse skinner fra tidlig morgen til sen aften.

Og det er da også på terrassen, at familien primært lever, så snart vejret tillader det. Ud over et langt spisebord med plads til 14 personer er der lavet forskellige hyggekroge med bl.a. loungestole og solsenge.

»Jeg kan godt lide at gøre noget ekstra ud af at indrette vores terrasse, men er meget bevidst om, at det ikke skal virke for opstablet eller stylet,« siger Lene Lykke Jespersen, der i hjørnet ved loungestolene har sat et kunstigt oliventræ, da der ikke er lys eller varme nok til, at et ægte et af slagsen kan stå
der året rundt.

»På den måde kan et træ indgå som en del af interiøret på lige fod med det øvrige interiør,« siger Lene Lykke Jespersen. Og netop det at kunne nyde sin bolig året rundt lægger Lene Lykke Jespersen personligt
stor vægt på, hvorfor et sted som haven og terrassen gerne må få ekstra opmærksomhed.

»For mig er det vigtigt, at hverdagen er det bedste – ikke ferien, som man ret beset
kun har fem uger af om året,« siger hun.