Forårets havebøger

Der udkommer hele tiden nye spændende havebøger. Her får du et udvalg af aktuelle bøger – med emner som spiselige planter, beskæring og højbede.

Et udvalg af de nyeste havebøger. Fra venstre: Spiselige planter, Design din have med Højbede, Den levende have og Sengelæsning for haveelskere. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beskæring for begyndere

’Beskæring af træer og buske’ af Eva Robild

Der findes relativt få bøger om beskæring på bogmarkedet, hvilket er overraskende, da det er en forholdsvis stor del af havelivet, og som for mange kan være lidt skræmmende at give sig i kast med. Denne bog er oversat fra svensk og passer nt til de danske haver i forhold til både plantevalg og klima. Den gennemgår beskæring skridt for skridt – fra årsag, tidspunkter og metoder – og gør emnet mere tilgængeligt for mindre erfarne haveejere.

/Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck. 149,95 kr.

Spiselige planter

’Danmarks natur – Spis vilde planter’ af Dorte Rhode Nissen og Edith Agerbo

Vil du spise planter, hvad enten det er dem fra din egen have, eller dem du nder i naturen, er det en god idé at kende dem og vide, hvilke der er giftige, og hvilke der er spiselige. Denne bog gennemgår først planternes opbygning og regler for indsamling i den vilde natur. Herefter gennemgår den årstiderne med eksempler på de planter, der kan høstes og spises på det pågældende tidspunkt, udseende, voksesteder, høsttidspunkt – og endelig let tilgængelige opskrifter med appetitvækkende billeder.

/Gyldendal. 149,95 kr.

Flot og inspirerende

’Den levende have’ af Claus Dalby

Bogen er en genudgivelse fra 2004, og den er stadig et godt redskab for nye haveejere. Du bliver introduceret til forskellige plantetemaer som f.eks. en frodig bund, blomstring i skyggen og inspiration fra grøftekanten. Bogen er fuld af indbydende billeder, og det hele er fortalt med en personlig vinkel, der gør den let at læse og nem at overføre til egen have.

/Klematis. 299,95 kr. 

Hyggelæsning

’Sengelæsning for haveelskere’ af Ole Knudsen og Nanna Simonsen

Denne bog skiller sig lidt ud fra de øvrige bøger. Den er ikke en traditionel havebog, men en lang personlig fortælling om livet på landet i tæt kontakt med naturen – krydret med små anekdoter og citater. Hyggelig og personlig læsning, perfekt til en regnvejrsdag.

/Gyldendal. 249,95 kr.

Hotte højbede

’Design din have med højbede’ af Nina Ewald En ny trend er kommet ind i ere og ere danske haver, nemlig højbede. Ikke bare til køkkenhaven, men i lige så høj grad til f.eks. staudebede, sommerblomster, krydderurter og ophold. Bogen giver masser af ne og inspirerende forslag til, hvordan du bygger højbede, hvilke materialer de kan bygges i, og hvor de bedst integreres i haven.

/Forlaget NICE. 289 kr.