Flere får rabat på boligkøbet

I Region Hovedstaden er nedslaget på bolighandler nu steget fem måneder i træk.

Optimistisk højt satte boligpriser betyder nu stigende nedslag, blandt andet i hovedstaden. Arkivfoto Fold sammen
Læs mere

Fra september til oktober er nedslaget på ejerlejlighedskøb steget med 10 pct. på landsplan.

Og i Region Hovedstaden, der nu har oplevet en stigning i fem måneder i træk, kan boligkøberne glæde sig over, at rabatten er steget med 9,8 pct. i samme periode.

Store prisstigninger

Og zoomer man yderligere ind på lejlighedshandlerne i Københavns Kommune, er der tale om en stigning på knap 11 pct. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

»Årsagen skal blandt andet findes i de seneste års store prisstigninger. Når nedslaget stiger, indikerer det enten, at interessen for boligkøb falder, eller at prissætningen er blevet lige vel optimistisk. Og sidstnævnte udgør en faktor nu. Der er dog dele af hovedstaden, herunder Frederiksberg, hvor køberne fortsat oplever, at det økonomiske forhandlingsrum bliver stadigt mindre, så markedet er ingenlunde på vej i dvale,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Bred tendens

Det øgede nedslag på ejerlejligheder er en landsdækkende tendens, der ses i samtlige regioner. Størst er det i Region Sjælland, der i særligt høj grad har oplevet prisstigninger i 2017. Her lyder stigningen på nedslaget den seneste måned på 22,1 pct.