Firmabilisterne vælger premium - og automatgear

De danske firmabilister har fået adgang til biler fra mærker, som tidligere var uopnåelige. At køre Mercedes-Benz er nu noget, langt flere har råd til.

Den store leasingoperatør Lease Plan har offentliggjort sin liste over de 10 mest populære firmabiler i første del af 2017, og på plads nummer to ligger luksusbilen Mercedes-Benz E-Klasse, som ikke optrådte på listen i 2016. Ændrede afgifter og hårdere konkurrence giver flere mulighed for at køre premiumbil Fold sammen
Læs mere
Foto: PR Daimler AG - Global Communica

Afgiftslempelser og hårdere konkurrence vender bilmarkedet på hovedet, og mens mange firmabilisters drøm om at køre Mercedes-Benz eller BMW for bare 10 år siden næsten oftest stod overfor en virkelighed, hvor bilen hed Toyota Avensis, er det anderledes i dag. Beskatningspriserne for det, der opfattes som biler fra premiummærker ligger nu langt tættere på biler fra “mainstreamproducenter”. En enkelt søgning på eksempelvis BMW 320d Touring med automatgear viser, at den med et beskatningsgrundlag på kun 350.000 kr. ligger under prisen for en Mazda CX-5 2,2 diesel med automatgear.Lease Plan, et af de store leasingselskaber i Danmark med håndtering af cirka 31.000 biler for bl.a. virksomheder og kommuner i Danmark, har offentliggjort listen over de 10 mest populære firmabiler i første kvartal sidste år, altså inden den seneste afgiftsændring, hvor de dyrere biler fik nye fordele, og mens plads nummer et går til en klassisk firmabil, Volkswagen Passat, indtages plads nummer to af luksusbilen Mercedes-Benz E-Klasse, som tidligere var en uopnåelig bil for hovedparten af de ansatte i danske virksomheder – i 2016 var den end ikke i top 10.

Den mest populære firmabil hos Lease Plan er en evergreen, den store Volkswagen Passat, som giver det rigtige miks af rummelighed, kørekomfort, udstyr og fornuftige priser. Volkswagen ligger mellem mainstreammærker som Ford og luksusmærker som BMW Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.


Automatgear stormer frem

I top 10 ser vi også både den mindre C-Klasse og BMW 3-serie og BMW 4-serie. De øvrige biler i Lease Plans top 10 er Ford Mondeo, Volkswagen-modellerne Touren og Sharan, Opel Astra og Skoda Octavia. Tendensen til at bilerne skal være fra premiummærker er ikke den eneste markante ændring ift. tidligere. Andelen af biler med automatgear i firmabiler steg fra ca. 20 procent i 2015 til over 50 procent i 2017.

Denne tendens skyldes ikke blot langt bedre automatgearkasser end tidligere, men også at de større biler i stigende grad kommer med automatgearkasse som standard. Leasingselskaberne har samtidig en egen interesse i at få kunderne over i biler med automatgear - når kunderne ikke selv skal skifte gear, er der færre gearkasseskader, som igen giver færre kostbare reparationer.