Fem oplevelser til 3 days of design

Design og østers på Holmen, Verner Panton i Hellerup og spansk design i Bredgade. Her fem oplevelser under den store designfestival, der indtager byen i morgen.

Carl Hansen & Søn er et af de steder, der kan besøges under festivalen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med et hav af arrangementer, der han opleves fra vand, til lands og med bus, kan det være svært at udvælge de mest interessante. Her er ikke desto mindre fem, jeg satser på at opleve.

Design, vin og østers


Design WERCK har modtaget Statens Kunstfond støtte for at formidle om dansk design på nye måder, og det gør det godt. Stedet, som ligger i en 100 år gammel restaureret bygning på Quintus Bastion på Holmen, har det seneste år været showroom for interessant skandinavisk design, og derudover er det en vinbar, hvilket i sig selv er en interessant kombination.

Under »3 days of design« er det også både gastronomi og design, man kan blive klogere på. Ud over danske designnyheder, kan man opleve 17 finske designbrands og møde den finske chefredaktør og designer Ulla Koskinen, som har designet for bl.a. Iittala, Marimekko, Artek og Woodnotes. Der er også mulighed for at møde Østerskongen fra Vadehavet og en kinesisk stjernekok - og for at smage på sagerne naturligvis.

Krudtløbsvej 12,
1439 København K

Læs mere her

Panton hos ambassadøren

Under festivalen er der designtalk om Verner Panton - her manden selv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tage Nielsen.

Manden med de glade farver bliver ved at med at være interessant at høre om. Og det er netop hvad man kan på den schweiziske fredag, hvor der er en såkaldt designtalk - hvilket vil sige et lille foredrag - om Verner Pantons forbindelser til Schweiz, hvor han boede de sidste år af sit liv. Det er designer Alfredo Häberli, designforsker Mathias Remmele og museumsdirektør Anne Louise Sommer, der står for den del, mens den schweiziske ambassadør byder på vin og barbeque og arkitekt og journalist Ane Cortzen styrer slagets gang.

Arrangeret af Paustian og Vitra - gratis, men husk tilmelding her (først til mølle). 2. juni 2017 kl. 15.00 - 17.00.

Man kan desuden opleve en særlig Pantonudstilling på ambassaden alle dagene under festivalen, dog ikke mens, der er »designtalk«. Læs mere om alle dage på Paustians hjemmeside

Den Schweiziske Ambassade, Richelieus Allé 14, 2900 Hellerup (der går bus til og fra Hellerup fra Paustian).

Tekstiler med »kreativt drive«

Gennem de senere år har Kvadrat formået at slå sig op som et progressivt tekstilfirma, der samarbejder med de største kunstnere og designere. Derfor vil det uden tvivl være interessant at lægge vejen forbi Nordhavn, hvor de holder til u Pakhus 48.

Under festivalen kommer blandt andre den britiske designer Max Lamb forbi og præsenterer »12 Solid Textile Board Benches« og fortæller om »det kreative drive« - ledsaget af drinks. Der er ingen grund til at tage toget eller cyklen for den sags skyld - under festivalen kan man blive fragtet rundt i både.

1. juni kl. 18 - læs mere her
Kvadrat Pakhus 48, Klubiensvej 22
2150 Nordhavn

Spanske landskaber

Foto: PR.

Selv om festivalen foregår i København, er der masser af intrenational inspiration. For eksempel inviterer den spanske ambassade til udstillingen »Spanish Landscapes«, hvor seks forskellige spanske firmaer som Viccarbe, LZF Lamps, RS Barcelona, Akaba, Sancal and Vondom viser deres seneste designs. Men der vil også være tapas, vin og livemusik af Jesper Sivebæk, som er professor i spansk guitar på musikkonservatoriet.

Læs mere her

ME Copenhagen
Esplanaden 8B
1263 København K

Klassisk dansk

Efter sådan en omgang er det tid til at dyrke lidt klassisk dansk håndværk hos Carl Hansen & Søn’s redesigned Flagship Store. Her er mulighed for at se nærstudere møbler af dsignere fra storhedstiden, for eksempel Hans J. Wegner, Ole Wanscher, og Poul Kjærholm, men også at se på nyere design af eksempelvis Anker Bak og Naja Utzon Popov.
Læs mere her

1. juni 11-18
Carl Hansen & Søn Flagship Store,
Bredgade 21
1260 Copenhagen K

 

Se hele programmet for 3 days of design her