Få noget særligt med håndmalede fliser

Hvis du godt kan lide, at der er noget historie i de ting, du indretter dit hjem med, skal du tage et nærmere kig på Fired Earths nye fliseserie Botany. Den fås i seks forskellige mønstre, som alle er inspireret af et gammelt flisedesign fundet i uvurderlige London-arkiver, der går helt tilbage til 1600-tallet. Producenten har haft mønstre og farver under luppen, og ud fra de gamle fliser bliver hver enkelt flise håndmalet, og derfor har hver og en sit unikke udtryk. Botany-fliserne kan bruges i alle typer rum, fra entré og bryggers til køkken og badeværelse, og både som gulv- og vægflise. Hver flise måler 17x17 cm. Botany gulv- og vægflise fra Fired Earth, fra 265 kr. pr. stk., 9.275 kr. pr. kvm. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Håndmalede fliser fra arkivet

Hvis du godt kan lide, at der er noget historie i de ting, du indretter dit hjem med, skal du tage et nærmere kig på Fired Earths nye fliseserie Botany. Den fås i seks forskellige mønstre, som alle er inspireret af et gammelt flisedesign fundet i uvurderlige London-arkiver, der går helt tilbage til 1600-tallet. Producenten har haft mønstre og farver under luppen, og ud fra de gamle fliser bliver hver enkelt flise håndmalet, og derfor har hver og en sit unikke udtryk. Botany-fliserne kan bruges i alle typer rum, fra entré og bryggers til køkken og badeværelse, og både som gulv- og vægflise. Hver flise måler 17x17 cm.

Botany gulv- og vægflise fra Fired Earth, fra 265 kr. pr. stk., 9.275 kr. pr. kvm.

Hverdagsdesign

Danske Andersen Design laver boligtilbehør i rent nordisk design i autentiske materialer, og det betyder i praksis, at du kan få de praktiske sager, du bruger i hverdagen, i godt design. En af denne sæsons lanceringer er Salt & Pepper Mill, salt- og peberkværne i naturfarvet eller sort egetræ, der med en indvendig keramisk kværnemekanisme fra Crushgrind sikrer dig friskkværnet salt og peber i mange år frem. Kværnene måler H18xØ5 cm og er designet af Amace Scandinavia.

Salt & Pepper Mill fra Andersen Design, 499 kr. for et sæt.

Fra dyrenes konge

Kay Bojesen er mest kendt for sine ikoniske trædyr, men han var en produktiv herre, som satte mere end 2.000 forskellige design i produktion i alt fra sølv, stål, tin og glas til træ, bambus, melamin og porcelæn. Så der ligger bunkevis at gå på opdagelse i i arkiverne for firmaet Kay Bojesen, som netop har lanceret serien Kay. Det er en relancering af nogle af de originale sølvdesign, som de nu har genskabt i håndlavet porcelæn. Serien viser tydeligt Kay Bojesens forkærlighed for små detaljer uden overflødig pynt, og de stilrene skåle og fade er som skabt til dem, der elsker minimalisme.

Kay serie fra Kay Bojesen, 500-900 kr. pr. del.

Kay Bojesen er mest kendt for sine ikoniske trædyr, men han var en produktiv herre, som satte mere end 2.000 forskellige design i produktion i alt fra sølv, stål, tin og glas til træ, bambus, melamin og porcelæn. Så der ligger bunkevis at gå på opdagelse i i arkiverne for firmaet Kay Bojesen, som netop har lanceret serien Kay. Det er en relancering af nogle af de originale sølvdesign, som de nu har genskabt i håndlavet porcelæn. Serien viser tydeligt Kay Bojesens forkærlighed for små detaljer uden overflødig pynt, og de stilrene skåle og fade er som skabt til dem, der elsker minimalisme. Kay serie fra Kay Bojesen, 500-900 kr. pr. del. Fold sammen
Læs mere

Statement-lysekrone

Hvis du er på jagt efter en lampe til den store spisestue, dagligstue eller hall, og den gerne må gøre væsen af sig, har The Apartment en rigtig god nyhed. Den italienske lysekrone fra 1970erne er lavet i glas i sarte toner af grøn og rosa og vil med sikkerhed både give fint lys og vække opsigt.

Lysekrone fra The Apartment, 25.000 kr.

Til væggen

Designvirksomheden Mater er mest kendt for møbler, men dette efterår lancerer de en ny type design, hvis eneste og ærlige formål er at være til daglig nydelse for øjet. Spejlskulpturen Imago Mirror Object er designet af det danske designstudie PEDERJESSEN, der også står bag flere af Maters andre design. Designer Lasse Jensen fortæller om designet: »Imago er navnet på det sidste stadie i et leddyrs udvikling fra puppe til flyvefærdigt insekt. Det passer til skulpturens let udfoldede form, klar til at erobre verden – som et par sommerfuglevinger, der blafrer elegant i luften.« Imago Mirror Obejct fås i poleret messing eller rustfrit stål, er laserskåret og efterfølgende bøjet i hånden til præcis 158 grader og måler Ø58 cm.

Imago Mirror Object fra Mater, poleret messing 2.500 kr., rustfrit stål 2.000 kr.

Designvirksomheden Mater er mest kendt for møbler, men dette efterår lancerer de en ny type design, hvis eneste og ærlige formål er at være til daglig nydelse for øjet. Spejlskulpturen Imago Mirror Object er designet af det danske designstudie PEDERJESSEN, der også står bag flere af Maters andre design. Designer Lasse Jensen fortæller om designet: »Imago er navnet på det sidste stadie i et leddyrs udvikling fra puppe til flyvefærdigt insekt. Det passer til skulpturens let udfoldede form, klar til at erobre verden – som et par sommerfuglevinger, der blafrer elegant i luften.« Imago Mirror Obejct fås i poleret messing eller rustfrit stål, er laserskåret og efterfølgende bøjet i hånden til præcis 158 grader og måler Ø58 cm. Imago Mirror Object fra Mater, poleret messing 2.500 kr., rustfrit stål 2.000 kr. Fold sammen
Læs mere