Få lejligheder til salg i Region Hovedstaden

Udbuddet af ejerlejligheder er det seneste år faldet markant i Region Hovedstaden.

Flere steder i landet er der i løbet af det seneste år blevet færre lejligheder til salg,bl.a. i Region Hovedstaden. Arkivfoto Fold sammen
Læs mere

Er du på jagt efter en ejerlejlighed i hovedstadsområdet, så er der blevet langt færre at vælge imellem det seneste år.

Nye udbudstal fra Boligsiden.dk viser, at antallet af lejligheder til salg i Region Hovedstaden er faldet med mere end 400 stk. Det er et fald på 11,4 pct.

»Efterspørgslen på ejerlejligheder i København har været overvældende, og der bliver derfor også solgt rigtig mange af slagsen. Det smitter af på udbuddet, der er meget lavt i forhold til i slutningen af året i 2015 og 2016,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk. Det er dog ikke kun i Region Hovedstaden, at udbuddet på ejerlejligheder er faldet det seneste år. Kurven har taget det største knæk i Region Midtjylland, hvor faldet lyder på hele 16,2 pct.

»Der er omkring 1.200 ejerlejligheder i udbud i Region Midtjylland, og det tal har ikke været lavere på noget tidspunkt i 2010erne. Det store fald i forhold til sidste år skyldes, at udbuddet i Aarhus var meget højt i november sidste år, og da der nu er omtrent 100 færre lejligheder at vælge imellem i landets næststørste by, trækker det altså gennemsnittet for hele regionen ned,« påpeger Birgit Daetz.

Udbuddet af ejerlejligheder er faldet med 8,1 pct. i hele landet.