Et hjem med arvestykker og loppefund

Trine Weng, designer og stifter af keramik-mærket Casalinga, bor selv i et hjem, hvor stort set alle ting har en historie og på den måde passer til huset fra 1931.

I stuen står blandt andet en Wegner-sofa og -stol, og selv om det er design fra en anden tids periode end huset, så synes Trine Weng alligevel, at det passer godt ind, for møblerne har det samme udgangspunkt som både hus, mange af parrets ting og de produkter, Trine Weng selv laver. Det handler om gode materialer samt enkelt og tidsløst design. Sofaen står helt tilbage i rummet, mens sofabordet er stillet på tværs , så det åbner op og giver en fornemmelse af mere rum og luft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Camilla Stephan
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvorfor bor du, som du gør?

Huset, vi bor i, er fra 1931, og jeg faldt for den gamle stil, som passer rigtig godt til alle de ‘gamle’ ting og møbler, vi har. Jeg har altid godt kunnet lide at omgive mig med ting, som har en historie og et udtryk i form af materiale, alder eller farver, så her er fyldt med arvestykker, loppefund og kun få nye ting.

Hvad er det allerførste, du gør, når du kommer hjem?

Sætter mig i en af vores Wegner-stole, hvor man rigtigt falder tilbage og kan slappe af og få dagens indtryk til at falde på plads. Jeg nyder at kigge ud ad vinduet på det grønne i haven.

Billedserie: 

Hvilket rum er dit yndlingsrum og hvorfor?

Det er det rum, vi kalder biblioteket. Det gør vi, fordi der er den store indbyggede reol, som har plads til både bøger, samlinger af vaser og andre finurlige fund, og samtidig er den et godt udstillingssted for alle børnenes kreationer. Det er et perfekt arbejdsrum og samtidigt samlingspunkt for hele familien.

Hvad er du mest glad for i dit hjem?

Sofaen fra et venteværelse, som jeg har fået af min mor. Den er enkel og flot udført. Og så er det sjovt at tænke på alle de forskellige mennesker, som har siddet på den.

Hvilken ting i dit hjem har størst affektionsværdi og hvorfor?

Agurkefadet, som stod på min farmors kaffebord. Tegningen er fin, og farverne anderledes. Fadet blev fyldt med frugt, når der kom gæster. Det er et godt minde.

Følg også boligstoffet på Facebook

Hvad er det bedste minde, du har fra dit hjem?

Da vi kiggede på huset første gang, tænkte jeg straks, at stuen med glasdørene var perfekt til at have juletræet stående til juleaften. Vi kan se det gennem glasdørene, det står og venter. Jeg holder meget af julen og hele december måned. Det er der, jeg prøver at gøre hverdagen lidt ekstra hyggelig ved at bage og lave pynt med børn og venner. Jeg samler også på gammelt julepynt. Og har nu endelig selv lavet en lille kollektion af juleophæng. Som også kan bruges resten af året.

Hvad har du senest købt til din bolig?

Et lille gammelt klædeskab til min datter. Hun er blevet så stor nu, at hun gerne vil have styr på tingene selv. Hun har kun et lille værelse, men dette lille karlekammerskab kunne der lige være plads til.

Hvad vil du aldrig have inden for din dør?

En billig lampe. Jeg synes, at lys er en rigtig vigtig del af indretningen. Derfor har jeg også tit svært ved at vælge en ny lampe. Le Klint-lamperne er helt klart en af mine favoritter. Den giver et godt, men samtidig hyggeligt lys, og så er den smuk med sine detaljer både tændt og slukket.

Hvad kunne du godt tænke dig at lave om?

Jeg kunne rigtigt godt tænke mig et nyt køkken. Jeg er egentlig meget glad for de gamle detaljer, der er i køkkenet nu, men de lave borde holder ikke i længden.

Hvor flytter du hen næste gang?

I hvert fald ikke længere væk fra byen. Jeg skal kunne tage cyklen og køre igennem byen og nyde at kigge på livet, der myldrer forbi. Men et varmt sted tæt på vandet må være drømmen.