Et farverigt ferieunivers

I det naturskønne Sjællands Odde falder der ro over københavnerfamilien Winberg Sørensen, der har skabt et indbydende sommerhus med plads til både børn og voksne.

Connie Winberg Sørensen, hendes mand Jan Winberg Sørensen sammen med sønnen Sylvester på 10 år og hans legekammerat Tristan. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anitta Behrendt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det begyndte med bare 35 kvadratmeter og en opfordring til at rive huset ned og bygge det op fra bunden. I stedet valgte Connie Winberg Sørensen og hendes mand, Jan Winberg Sørensen, at renovere det gamle sommerhus og bygge 60 kvadratmeter til det oprindelige hus fra 1940, så der kunne blive plads til to voksne og tre børn.

Se hele sommerhuset:

»Vi nænnede ikke at rive det gamle hus ned og ville bevare sjælen fra det gamle. Derfor fik vi i stedet en lokal tømrermester til at bygge videre på det oprindelige,« fortæller Connie Winberg Sørensen.

Familien samles mest i fællesrummet, der ligger midt i huset i den del, der tilhører det oprindelige sommerhus. Et stort, åbent rum med køkken, stue og spisestue i ét. Sovekamre, badeværelse, gang og træterrasser er bygget til i 2009 og 2010.

»Fællesrummet er vores yndlingsrum – sammen med den skønne, store træterrasse, hvor vi opholder os, så snart solen skinner, « fortæller Connie Winberg Sørensen.

Stemning og farver

Sommerhuset er indrettet med masser af eventyrlige påhit. Jan Winberg har snedkereret finurlige solsenge af gamle paller, og Connie Winberg Sørensen har leget med farver på alt fra jernstole til voksduge. Det giver et farverigt og imødekommende sommerhjem.

»Jeg vil nok beskrive vores stil som uhøjtidelig blandet med noget blødt og feminint og det lidt flippede. Og så er vi vilde med ting, der er skøre, fyldt med dynamik og gerne lidt rå,« fortæller hun.

Alle husets indre flader – lofter, vægge og gulve – er malet hvide, og det giver et blankt lærred, så der er plads til at boltre sig med kulørt tilbehør. Alt det hvide samler også rummene og forstærker dagslyset.

»For os er her sol og sommer hele året, og vi kommer ned i et helt andet gear, når vi ankommer her. Og vi kan trygt sende ungerne af sted på cykler ad de snoede grusveje mellem sommerhusene og ned til den lille lokale købmand for at handle,« siger Connie Winberg Sørensen om huset, der ligger i et naturskønt, børnevenligt og stille område.

Hun nyder at have tid til at være sammen med sin familie på sommermåden.

»Det bedste er, når hele familien er samlet, og vi slutter dagen af med at aftenbade på stranden, cykler hjem og spiller spil, laver pandekager og bare nyder al den tid, vi har sammen. Vi har skabt de rammer, vi ønskede os for en stor, fælles sommerbolig med plads til os alle sammen,« fortæller Connie Winberg Sørensen.