En ikonisk lampe fylder 50

En klassiker fylder 50

For 50 år siden blev en bordlampe blæst i ABS termoplast. Designet fik navnet Nesso, og det kombinerer 1960ernes kurvede design med den minimalistiske modernisme. Bag det legende og elegante, organiske udtryk står designeren Giancarlo Mattioli, og den dag i dag er Nesso hans mest ikoniske design. Den bliver sågar forhandlet på MoMA i New York, hvor den er blandt de udvalgte til at repræsenteret den italienske kreativitet i USA inden for moderne kunst og design. Lyset fra den paraplyformede skærm gengives på foden og skaber et både direkte og indirekte lys, som er blødt og behageligt.

Nesso lampe fra Artemide, 2.255 kr.

Fornyet luksus

Der er godt nyt til alle Aiayu-fans, der sværger til deres økologiske og bæredygtige produkter. De nye Heavy Poplin-pudebetræk er en mere tætvævet version af deres økologiske bomuldspoplin, som gør, at overfladen er den samme, men at den har mere fasthed og derfor egner sig endnu bedre til ekstrapuder til læsning i sengen eller i sofaen. Heavy Poplin findes i seks farver, der ligger i deres sædvanlige underspillede skala og passer til Aiayus sengetøj.

Heavy Poplin pudebetræk fra Aiayu, 395 kr.

Grønt spejl

Det har længe været en stor tendens at indrette sig med planter, og ud fra den har Woud i samarbejde med designeren Rikke Frost skabt Verde Mirror. Det er et spejl, der har flere funktioner, og som er tiltænkt alle slags rum. Rikke Frost fortæller om designet: »Med Verde Mirror vil jeg give mulighed for at skabe et grønt miljø til de steder, hvor der normalt ikke er plads til det. Når man kigger i et spejl omgivet af planter, kan man måske lige nå at trække vejret dybere og tænke smukke tanker.« Måler H85xØ60xD11 cm og er i butikkerne fra august.

Verde Mirror fra Woud, 2.999 kr.

Første kærlighed

Det var kærlighed ved første blik, da billedkunstneren Mette Hannemann for 20 år siden besøgte Royal Copenhagens udviklingsafdeling og værksted for første gang. Efterfølgende skabte hun sin første specialproduktion for Royal Copenhagen. Det var især de blå underglasurfarver og den måde, de på poetisk vis kunne gå i ét med porcelænet, der fascinerede kunstneren. Nu præsenterer Royal Copenhagen og Mette Hannemann en helt ny række unikaer, der er iscenesat af Mette Hannemann. Hun fortæller om samarbejdet: »Royal Copenhagen er for en stund mit atelier. Her er farver og former stillet til min rådighed, ledsaget af historiske vingesus. Der er fugle, fauna og små flokke med asiatisk inspiration, og jeg låner en guldkant og et musselmalet sving og lader mig forføre af dybden og diffusiteten, der opstår, når farven brænder sammen med porcelænet.«

Mette Hannemann & Royal Copenhagen, fra 1.100 kr

Langbenet, alsidigt bord

Hjemmebar, plantebord, smykkebord, entrébord – det nye KK Console Table kan bruges til meget. Det lille møbel med de lange ben kan bruges overalt i hjemmet og giver dekoration i de hjørner og kroge, vi ellers ofte glemmer i indretningen. Konsolbordet laves i både sortlakeret og olieret eg, og lågets overflade er beklædt med tekstil. Måler L80xB30xH90 cm.

KK Console Table fra By KlipKlap, 10.000 kr.