En dørkrans til hoveddøren kræver ikke diplom i blomsterbinding

Lad fin og stemningsfuld dørpynt byde julens gæster velkommen. Her er tre enkle kranse lige til at kopiere.

Kreative kogler på pind: Er du ikke til kranse, eller går du bare efter en lettere model, så vælg en mindre pind til at bære pynten. Her er der slået et par søm i pinden, der så kan hænge på en snor. To store kogler er dyppet i grønblå maling og efter et døgns tørring hængt fast på pinden med ståltråd. For at give dørpynten en ekstra kreativ stemning, er der tilføjet to foldede stjerner. Opskriften på dem kan du finde på Youtube.com ved at søge på ’origami christmas star’ og ’JM’s origami tutorials’. Fold sammen
Læs mere

Dørkranse har været skik og brug, længe før de fik noget med jul at gøre. En krans på hoveddøren har i flere kulturer været en fin måde at byde gæster velkommen på og bliver verden rundt brugt ved forskellige højtider. Den julede udgave af dørkransen har vi efter sigende importeret fra USA, der er mestre i at lave nogle meget fyldige og godt pyntede af slagsen.

Regel nummer ét i bindingen af en krans er ifølge mange blomsterbindere at have et fundament af ståltråd: en jernring eller en halmkrans, som grene og bær bindes rundt om. Har du aldrig lavet en krans til døren før, så efterlev den regel. Eller lav et alternativ til en krans som vist i et af eksemplerne her, hvor en enkelt pind er fundamentet. Er du mere rutineret, kan du sagtens forme kranse i hånden ved at dreje og forme dine grenmaterialer til en cirkel, mens du binder dem godt sammen med ståltråd.

Om du vil bruge lærkegrene, gran eller olivenkviste, bestemmer du selv, for stort set alt grønt og alle bær ser fine ud i en krans. Grannåle visner, mens lærkekogler er meget langtidsholdbare, men begge dele skal nok holde sig pæne december måned ud.