Dit hus er steget voldsomt i værdi de sidste 25 år - se her hvor meget

Priserne på parcelhuse er i gennemsnit tredoblet, men de regionale forskelle er store.

Har du ejet et hus siden 1992, har du i gennemsnit fået tredoblet din boligs værdi. Her er det Køge set fra luften. Foto: Lars Plougmann Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ingen hemmelighed, at kvadratmeterpriserne er steget betragteligt hen over de seneste par årtier. Men stigningen er større, end de fleste måske går og tror.

Beregninger foretaget af ejendomsmæglerkæden Nybolig viser, at et gennemsnitligt dansk parcelhus har mere end tredoblet sin værdi i løbet af de sidste 25 år.

Hvor kvadratmeterprisen i 1992 i gennemsnit lød på 4.000 kr., lyder den i dag på 12.482 kr. Beregningerne er baseret på Finans Danmarks boligmarkedsstatistik og målt på realiserede bolighandler.

Det er dog ikke alle steder i landet, boligejernes friværdi skyder lige hurtigt i vejret, understreger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Nybolig.

»Der er naturligvis tale om store regionale forskelle. Lollandske huskøbere har f.eks. kun oplevet en stigning på 28 pct. siden 1992, mens tålmodige husejere i hovedstaden har oplevet en stigning på 295 pct. For alle danske huse som helhed er priserne steget 210 pct. over de sidste 25 år, så skal man komme med et forsigtigt bud på, hvor det historisk kan være fornuftigt at investere, kunne et hus være et oplagt sted,« siger Thomas Hovgaard og fortsætter:

»Selvom boligmarkedet siden 1992 har været præget af både opture og nedture, er der på den lange bane generelt tale om pæne prisstigninger. Det, vi kan se, er, at særligt urbaniseringen står bag de mest markante stigninger, ligesom de områder, der har oplevet størst fraflytning, har indkasseret de mindste stigninger.«