Det spændende ved den nye Honda er ikke det, du kan se

Jazz er Hondas bedst sælgende model i Danmark, og nu får den MPV-inspirerede minibil et klædeligt facelift. Det mest spændende er ikke det, du kan se, men muligheden for en stærkere motor med 130 hk

Friskere at se på, friskere at køre. En ny motor med 130 hk og et generelt facelift skal gøre Honda Jazz attraktiv i flere potentielle kunders øjne Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

En motor, take it or leave it. Beder du sælgeren hos din lokale Honda-forhandler forklare motorprogrammet, som det ser ud for minibilen med MPV-look, Jazz, så er hans opgave ekstremt let og kan klares på under et minut.

På programmet har Honda én motor. En benzinmotor på 1,3 liter med 102 hk.

Hvis det her var hos Volkswagen eller Ford, ville den del af salgssnakken nemt tage 10 minutter, for hos dem er der en hel række benzin- og dieselmotorer på udvalg.

Jazz er miniklassens praktiske medlem. Med sin MPV-form har den et stort bagagerum og højt til loftet Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.


Honda-sælgerne kan godt forberede sig på at udvikle på salgstalen, til når potentielle Jazz-kunder kommer ind, for med et facelift kommer nu også en ekstra motor. Der bliver nu plads til en snak om for og imod, når det kommer til motorer.

Fra den amerikanske Jazz (i USA hedder den Fit) får den europæiske model nu en større motor med en hel del flere kræfter. Der er stadig ingen turbolader på som i Civic og den kommende CR-V, men der er en større volumen og en ydelse på 130 hk. 28 hk mere fra en benzinmotor på 1,5 liter.

I en let bil som Jazz skulle det give en frisk oplevelse. Ønsker man det, kan 1,5’eren, som 1,3’eren i øvrigt, bestilles med den trinløse automatiske CVT-gearkasse.

Den nye topmodel med 130 hk hedder Jazz Dynamic. Den har bl.a. frontspoiler med en rød stribe og sorte hjul, mens alle Jazz i forbindelse med faceliftet får ny grill og anden kofanger Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.


Den nye motor er koblet til et nyt udstyrsniveau, Dynamic, og her er der ikke bare heavy metal i motorrummet på Jazz, men også i designet. Jazz Dynamic har en tyndere frontspoiler under grillen end andre Jazz, og der er også en diffuser under bagkofangeren, som virker lettere overdrevet på en mini med MPV-look. Spoiler og diffuser er lakeret med en rød kontrastkant.

Af uvisse årsager har Honda valgt at bruge kontrastfarven orange til syningerne i læderrattet, gearknoppen og sæderne. Underligt når rød bruges på ydersiden.

Af andre Dynamic-specifikke stykker udstyr kan nævnes nyheden LED-forlygter, sideskørter, spoiler over bagruden, sorte alufælge (185/55 R16) og tågelygter foran. Jazz-faceliftet, som altså gælder alle udgaver, kommer med en ny grill og en ny lyssignatur i LED-kørelyset, som minder om den på den nye Civic. Frontkofangeren er mere kantet, og bagpå er der bl.a. ændret lidt rundt på kofangeren. En ny lakering, Skyride Blue, er også facelift-materiale.

Alt i alt meget overskuelige ændringer.

Kabinen ser ikke helt frisk ud mere, men infotainmentsystem med 7 tommer og Apple CarPlay giver et moderne strejf Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.


Med sit praktiske MPV-snit, som er usædvanligt for miniklassen, har Jazz et meget stort bagagerum på 354 liter med fem siddepladser i brug, og faceliftet rører ikke ved Magic Seat-bagsædet, hvor siddehynden kan rejses op som biografstole – så man kan transportere flyttekasser eller andre store ting bag forsæderne.

Den ikke-faceliftede Jazz fås fortsat hos forhandleren til priser fra 157.000 kr.

Vi håber, den faceliftede også bringer en sænkning af priserne med sig.

Orange syninger er forbeholdt topmodellen Dynamic. Hvorfor de ikke er samme farve som de udvendige detaljer - som er røde - kan man undre sig over Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.