Designoffensiv fra fæstningsværk

30 møbelproducenter er gået sammen om at promovere dansk design til udlandet. Det sker via en permanent udstilling, der bliver suppleret med temaudstillinger i nyt showroom, hvor man også kan nyde et glas vin, mens man dvæler ved design.

Der er rig mulighed for at »snuppe« et glas vin, hvis man besøger Design Werck på Holmen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Karkov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk og skandinavisk design er pudsigt nok gået i offensiven for at promovere sig selv over for udlandet fra lokaler i Christian den 5.s gamle forsvarsværk om København. Design Werck er indrettet i Quintus Bastion på Holmen, der er den nordligste af de syv bastioner, som gik under fællesbetegnelsen »Nye Werck« fra 1685-1700.

I det 500 kvadratmeter store show-room på Krudtløbsvej på Holmen udstiller 30 møbelproducenter og kunsthåndværkere deres design i en permanent udstilling.

»Ideen er at skabe en uformel platform for udstilling, netværk, vidensdeling og synliggørelse gennem det personlige møde. De små og mellemstore virksomheder fra hele Danmark repræsenterer iværksættermiljøet, kunstnere og etablerede designerbrands,« siger Birgitte Bjerregaard, der står bag Design Werck, som er støttet af Statens Kunstfond.

Lokalet fungerer som et kollektivt udstillingsvindue for møbelproducenterne, der sammen kan gøre sig gældende over for udenlandske delegationer, bloggere og pressen. Den permanente udstilling af produkter fra producenter som Vola, Morsø Jernstøberi, PP Møbler og Askman furniture bliver suppleret med temaudstillinger, der for eksempel kan vise eksempler fra den danske design- historie.

»Det er et sted, der kan give en indgang til tradition og fornyelsen i dansk og skandinavisk design. Der er en miniature udgave af Arne Jacobsens ægget, så der er genkendelige ting, men det er også et forsøg på at sige, at der er masser af talent, der spirer op nede fra netop nu.«

Showroomet er indrettet, så man får følelsen af at gå gennem et personligt hjem.

»Det er vigtigt, at produkterne er placeret i en naturlig kontekst, så de kommer til deres ret i køkkenet, spisestuen, opholdsstuen, gårdhave eller badeværelset.«

Birgitte Bjerregaard har stor erfaring med at promovere dansk design i udlandet. I mange år har hun stået bag årlige udgivelser, der præsenterer det bedste fra danske designere i op mod 72 lande. Design Werck er en videreudvikling af et samarbejde fra OL i London, hvor hun sammen med VisitDenmark viste dansk design, gastronomi og kunsthåndværk i et mobilt sommerhus, der også har været i Tyskland og Sverige.