Designnyt: Små revolutioner til hjemmet

En miljøvenlig brændeovn ophængt på væggen, et loftmonteret skillevægssystem og kreative rullegardiner er nogle af nyhederne i denne uge. Se mere her.

Foto: Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Glem gipsvæggen

Hvis man har brug for at afskærme et område i hjemmet, eksempelvis et arbejdshjørne i stuen, er løsningen ikke nødvendigvis længere en tynd gipsvæg. Boffi lancerer nu Greene - et nyt loftmonteret skillevægssystem med skydedøre. Væggen findes i både enkelt- og dobbeltversion og kan fås i lamineret glas eller transparent og behøver altså ikke at ødelægge lysindfald. Det er den verdenskendte italienske arkitekt Piero Lissoni, der står bag systemet. Tidligere har han tegnet både køkken- og baderumssystemer for Boffi. Pris endnu ikke oplyst/Boffi.

2. Miljøvenlig varme

En brændeovn i stuen er noget, mange drømmer om, men ofte er det svært at finde pladsen. Måske har det danske firma HWAM fundet en løsning, for deres nyeste model HWAM 2610 kan hænge på væggen. Oven i hatten er brændeovnen designet med miljøvenlig teknologi, der sikrer optimal forbrænding, og som belønning for det, er den blevet miljøcertificeret. Ovnen er udstyret med en autopilot, der regulerer tilførslen af luft, og hvis man vælger autopiloten IHS, kan man indstille rumtemperaturen med en fjernbetjening, der også siger til, når der skal lægges mere brænde på ilden. Pris fra 12.995 /HWAM.

3. Krukke i kaffefarve

Den årstid, vi så småt befinder os i, er karakteristisk for dens brune, varme nuancer. Og hvorfor ikke tage dem med indenfor? Items.nu har netop præsenteret en række produkter i kaffens, kanelens og kakaopulverets farve. Eksempelvis den stentøjskrukke med blødt gedeskind på toppen (se billede). Krukken er tegnet af Tina Marie Berntsen og koster 395 kr. /Items.nu

Følg også boligstoffet på Facebook

4. Nye vaske fra Montana

I 2010 indgik Montana og VVS-grossisten Brødrene Dahl et samarbejde og skabte den farverige Montana Bathroom-kollektion. Succesen har været stor, og derfor bliver serien nu udvidet med nogle specialdesignede integrerede vaske, der er nedfældet i bordpladen. De nye vaske laves i 11 forskellige versioner og størrelser og findes lige som Montana Bathrooms andre moduler i over 40 forskellige farver. Der er altså rig mulighed for at sammensætte sit badeværelse, som man lyster uanset størrelse og form. Et vaskeunit koster fra 11.596 (modul m. skuffer, vask i bordpladen og beslag til vægmontering)/Montana.

5. Rullegardins-revolution

Nu er rullegardinet ikke længere noget, der enten mørklægger totalt eller blot afskærmer en smule. Med Luxaflexs nye serie Twist kan man nemlig både variere og kontrollere lysindfaldet i højere grad end med det klassiske rullegardin. I stedet for én markant overflade består rullegardinerne i Twist-serien af to stykker parallelle stof med skiftevist gennemsigtige og tætte områder. Når man indstiller gardinet, glider stofferne forbi hinanden, så man kan bare stoppe, når man synes, lysindfaldet er optimalt. Rullegardinerne findes med forskellige stribebredder og i hele 67 forskellige farver. Pris fra 1.656 kr. /Luxaflex.