Designnyt: Retro, råt og rustikt

En skænk med tydelige 50'er-træk, orange stager til efterårets stearinlys og en rå bænk i tidens natur-trend. Se ugens designnyheder her.

Møbelarkitekten Ebbe Gehl har designet retroskænken AK 2750, som Naver Collection lancerer i deres Point-serie dette efterår. Skænken, der rummer både hylder og skuffe, er beklædt med corian på toppen og indvendigt i rummet bag klaplågen. Skænken kan bruges til opbevaring af alverdens ting, bøger eller nips, men også som barskab, fordi klaplågen kan bruges som serveringshylde, når den står åben. Skænkens spidse fødder har fået corian-sko på, der gør rengøring og vedligeholdelse nemmere. Vejledende udsalgspriser: Ask 17.953 kr./eg 17.587 kr. /valnød 18.705 kr./Naver Collection. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1.Skænk med sko på

Møbelarkitekten Ebbe Gehl har designet retroskænken AK 2750, som Naver Collection lancerer i deres Point-serie dette efterår. Skænken, der rummer både hylder og skuffe, er beklædt med corian på toppen og indvendigt i rummet bag klaplågen. Skænken kan bruges til opbevaring af alverdens ting, bøger eller nips, men også som barskab, fordi klaplågen kan bruges som serveringshylde, når den står åben. Skænkens spidse fødder har fået corian-sko på, der gør rengøring og vedligeholdelse nemmere. Vejledende udsalgspriser: Ask 17.953 kr./eg 17.587 kr. /valnød 18.705 kr./Naver Collection.

Billedserie:
 

2. En helt almindelig skål

Normann Copenhagens Jensen-skål er blevet lanceret i to nye farvekombinationer – blå/pink og brun/lilla. Skålen, der er designet af Ole Jensen, opstod ud fra et ønske om at designe noget almindeligt. »Nogle gange bør man fokusere på det almindelige for at se det særlige. Frem for at arbejde på at gøre skålen speciel og anderledes, ville jeg tydeliggøre den simple form. Jeg ville lave en skål, der er en skål – rigtig meget skål. Hverken mere eller mindre.« Jensen-skålen er praktisk til tilberedning i køkkenet, fordi den har en bred hældetud og en skridsikker bund, men den kan også anvendes til servering. Skålen i de nye farvekombinationer kommer i gaveæsker med tre forskellige størrelser – 2 liter, 1 liter og 0,3 liter. Pris: 350 kr. pr. sæt/Normann Copenhagen.

3. Lys i efterårsstager

Svenske Freemovers Rolf-lysestage i træ, der allerede kan fås i et utal af farver, bliver dette efterår lanceret i årstidens nuancer. Den svenske designer Maria Louise Dahlberg har kreeret de fire nye farver, Blueberry blue, Peachy pink, Terracotta brown og Hazelnut Brown, først og fremmest for at skabe en jordforbindelse, der matcher det materiale, som lysestagerne er lavet af . Rolf-stagen fås i tre forskellige størrelser og koster fra 350 kr./ Illums Bolighus.

Følg også boligstoffet på Facebook

4. Maskulint modspil

Bo Strange og Morten Kjær Stovegaard udgør tilsammen designduoen FurnID, der har designet den prisvindende stol Frost. Indtil nu er den blevet produceret i tekstil og microfiber på Stouby Møbelfabrik, men på Formland-messen tidligere på måneden blev Frost-stolen præsenteret i læder. »Det har altid været tanken, at Frost-stolen ikke bare skulle være en døgnflue, men derimod et stykke design, som kunne skabe ’good feeling’ i generationer,« forklarer FurnID. Lars Hovgaard fra Stouby Furniture tilføjer: »Læder er en mere langsigtet investering, fordi materialet er med til at sikre en større holdbarhed, og det giver desuden et fint maskulint modspil til Frost-stolens organiske former.« Frost-stolen i læder koster 11.875 kr. Sædepude købes separat fra 985 kr./Stouby.

5. Råt og rustikt til stuen

Tro mod tidens trend lancerer Hill Street dette efterår flere nyheder under temaet ‘natur og råt’. En af dem er det rustikke sofabord fremstillet i genbrugs-elmetræ. Hvert bord er unikt. Pris 3.950 kr./Hill Street.

6. Drej og dosér din kaffe

Avancerede kaffemaskiner findes der mange af, men hvis man også sætter pris på en god instantkaffe, kan man glæde sig over den nye kaffedispenser fra Rosendahls Grand Cru-serie. Den ligner til forveksling en peberkværn, og princippet er det samme. Dog kværner dispenseren ikke kaffen, den doserer blot. Ved at dreje en, to, tre eller flere gange får man nemt en kop kaffe med præcis den styrke, man ønsker. Kaffedispenseren kan købes nu og koster 149 kr. /Rosendahl.