Designnyt: Huskemagneter og skøre kugler

Håndlavede porcelænsmagneter, kreative - og skøre - kugler og overraskende uddeling af Bodum Design Award.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Husk det nu!
Det er ofte de små detaljer i indretningen, der gør vores hjem personlige. Her kan de nye magneter fra designer Anne Black, som er kendt for sine enkle, håndlavede porcelæns-produkter, hjælpe. Alle hendes produkter bliver til uden for Hanoi i Vietnam som en del af en workshop skabt i samarbejde med Danida. Magneterne her er dekoreret med små ord eller tal, der kan indikere noget, som skal huskes, understrege rækkefølgen på noter eller noget helt andet. Magneterne har en diameter på 3,5 cm, og et sæt med otte stk. koster 299,75 kr./Anne Black.

Billedserie: 

2. Hele køkkenet i ét skab.
Opbevaring er ofte et tilbagevendende problem i indretningen. Ikke mindst i køkkenet, hvor vi gerne vil have mange ting i spil, som samtidig gerne må være lette at gå til – og måske vil vi oven i købet gerne vise noget af det fineste frem. Det problem løser det nye vitrineskab, New Harbour, som Livingoodies nu lancerer. Skabet er hele 269 cm bredt, og det er ifølge Livingoodies det bredeste skab på markedet. Dybden på 50 cm giver plads til service, fade, store skåle og så videre. New Harbour fås i forskellige farver, både ind- og udvendigt, er 225 cm højt og koster 24.900 kr./Livingoodies.

3. Skøre kugler, der får smilet frem.
Den britisk/japanske designer Reiko Kaneko har skabt disse lidt skøre kugler, der kan hænge fremme hele året og ikke kun til jul. Kuglerne er produceret i det fineste benporcelæn og har en klassisk sølvhank. De fås med mange forskellige dyremotiver og koster 180 kr. pr. stk./Høgh Shoppen.

Følg også boligstoffet på Facebook

4. Nyt grej til vinen.
Le Creuset er ikke bare støbejernsgryder i flotte farver. De er også godt grej til vinen, og nu er de på banen med nyheder netop i denne kategori. Tjenerproptrækkeren har i den sorte plastikmodel været den mest solgte og populære proptrækker fra Le Creuset, og nu lanceres den i mere eksklusive materialer, nemlig træ og stål. Proptrækkeren koster 299,95 kr. Derudover lanceres også en ny vinkaraffel med indbygget iltningssystem. Vinen hældes ganske enkelt ned i karaflen, hvor den undervejs iltes gennem et fleksibelt omhældersystem i karaflens hals. Karaflen hedder Vitesse og koster 599,95 kr./Le Creuset.

5. Alle vandt til Bodum Design Award.
Onsdag var afgørelsens aften for den store designkonkurrence, Bodum Design Award 2012. Seks finalister var valgt mellem 176 indsendte forslag til årets konkurrence, som havde temaet ’enkelhed’, og vinderprojektet ville rende med den store præmiesum på en halv million. Men afgørelsen var en overraskelse, for der blev ikke valgt én vinder mellem finalisterne. Juryen endte med at dele præmiesummen, så alle finalister gik fra Louisiana onsdag aften med hver 83.333 kr. Én designer kunne dog glæde sig over en udnævnelse: Asbjørn Maigaard Axelsen vandt årets publikumspris for sit design af en soldreven ovn. Hans projekt fik flest stemmer på Bodum Design Awards Facebook-side, og han modtog derfor onsdag aften et rejsegavekort på 20.000 kr.

6. Krydr spisebordet med nyt design.
Det traditionsrige, tyske køkkengrejsfirma Zwilling er på banen med nye salt- og peberkværne i deres sædvanlige robuste og solide design. Funktionaliteten er i top, og sættet er udstyret med den kraftige, keramiske CrushGrind-kværn, som kan justeres fra groft til fint, er rustfri og slidstærk. Kværnene fås i enten rustfrit stål eller i sort med en soft-touch-overflade, der er fedtafvisende og ridsefri. Prisen er henholdsvis 399,95 kr. (sort) og 599,95 kr. (stål)/Zwilling.