»Der er mange, som slet ikke er begyndt at turde«

Rice rykker ind på væggene. Det farvestrålende firma har lanceret 50 nye tapeter.

Det er ikke nogen nyhed, at Rice vil invadere vores hjem visuelt. Firmaet er kendt for at producere alt fra tallerkener til duge, der kan sætte pangfarver på køkkenet, stuen og børneværelset. Og nu rykker de glade mønstre over på tapetet.

»Vi mangler jo at være på væggene,« siger Charlotte Gueniau, der er kreativ direktør og grundlægger af Rice.

De sprælske odenseanere har i denne uge lanceret 50 nye tapeter i samarbejde med det hollandske tapetfirma Eijffinger. De forskellige prints er nøje udvalgt fra Rices 17 år gamle mønsterbank, der føjer seks nye mønstre til arkivet hver sæson. Nogle har guldprikker, andre har flyvende fugle, som oprindeligt er håndmalet og enkelte tapeter fås i nuancer med fuld knald på. Men i Rice-verdenen er kollektionen »temmelig afdæmpet«, hvis man spørger Charlotte Gueniau, som har cirklet om tapet-idéen i snart fem år.

»For mig er tapet som en tryllestav. Det tager ikke mange timer lige at smække tre ruller tapet på en væg, og så giver du dit hjem en kæmpe fornyelse. Det, synes jeg, der er masser af god energi i, og jeg slår jo altid et slag for, at man skal være lidt modig,« siger designeren.

Rice tvivlede da heller ikke på samarbejdet med Eijffinger, der er et af verdens førende tapetbrands. Hollænderne har arbejdet med tapeter i 135 år og sælger sine produkter i over 90 lande.

»De er specialister på området, og det er en videnskab for os at skulle lave tapet, så derfor er det helt ideelt, at vi laver det med nogen, der virkelig ved, hvad det handler om,« siger Charlotte Gueniau og fortæller, at de to firmaer kontaktede hinanden nærmest samtidig.

»Det var et lykketræf, at vi begge var klar på samme tid,« siger hun.

Noget andet, Rice heller ikke tvivler på, er tapetbølgen, understreger Charlotte Gueniau.

»Selvfølgelig har der været tapeter fremme i en del år, men jeg tror slet ikke, det har toppet endnu. Der er rigtig mange, som slet ikke er begyndt at turde.«

Tapeterne fås fra 495 kroner. Kontakt Mandrup Poulsen Tapeter, tlf. 35 35 85 05, for at finde nærmeste forhandler.