Der er bare lidt mere luft på Amager

Kunstner og designer Kristina Dam bor i en lejlighed på Amager med sin lille familie – og med møbler, der alle er nøje udvalgt, så materialer og overflader passer perfekt sammen.

I stuen danner sofaen fra Muuto en rolig bund for Kristina Dams kunst på væggen. Illustrationerne er alle hendes egne værker. Den sort/hvide hedder Stilleben, og til højre for den hænger et Bauhaus-litografi. Øverst hænger et af Kristina Dams nye produkter; en kube til at hænge på væggen som kunstobjekt. Den hedder Frame og er i handlen fra august. Til venstre et foto af Henrik Adamsen og yderst til højre ved siden af sofaen en illustration af My Buemann. Sofabordene er henholdsvis Nanna Ditzels Trisse-bord og et bakkebord fra Hay. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Billedserie - Se hele boligen:

Beskriv dit hjem med tre ord?
Det er svært, men jeg kan i hvert fald beskrive det med tre kendetegn: I mit hjem er der højt til loftet, fine detaljer, og så er der indrettet med basiselementer i sort, hvid, grå og træ.

Hvorfor bor du, som du gør?
Mit hjem skal skabe visuel ro, og samtidig er det her, jeg eksperimenterer med at sætte nye værker og materialer op mod hinanden, så derfor har jeg brug for et stilrent hjem, hvor der er plads og rum til eksperimenter.

Hvad er det allerførste, du gør, når du kommer hjem?
Jeg tjekker dagens ordrer og forbereder næste dags arbejde.

Hvilket rum er dit yndlingsrum?
Jeg er utrolig glad for vores køkken, som er så stort, at vi sagtens kan have mange gæster til spisning, og om sommeren kan vi åbne døren op til vores skønne altan.

Hvad er du mest glad for i dit hjem?
Jeg kan rigtig godt lide, at rummene er så store, at man aldrig føler det klaustrofobisk at bo i lejlighed. Desuden er jeg glad for alle vores møbler, som jeg synes fungerer godt sammen. De er alle nøje udvalgt, og jeg synes, at materialer, overflader og stoflighed spiller fint sammen.

Hvilken ting i dit hjem har størst affektionsværdi og hvorfor?
Jeg er glad for alle mine vaser, som jeg har fundet på loppemarkeder, og de forskellige kunstværkere, som jeg har fået gennem tiden af andre kunstnere – alle nogen, som jeg har en eller anden form for relation til.

Hvad er det bedste minde, du har fra dit hjem?
Vi har holdt en række store fester i vores lejlighed, og det er altid skønt at fylde hjemmet med glade venner og god musik.

Se mere bolig og livsstil på Facebook

Hvad har du senest købt til din bolig?
Det seneste, vi har købt, er en Dixonkobberlampe til vores køkken. Det ser utrolig smukt ud, sådan som hele rummet spejler sig i lampen, og jeg synes, at den lampe har ændret hele køkkenets karakter og de øvrige møbler i rummet.

Hvad vil du aldrig have inden for din dør?
Jeg kunne aldrig finde på at købe en billig kopi af et designermøbel. Det er enten/ eller, og jeg vil hellere spare op til den ægte vare eller finde et billigt møbel på et loppemarked, som ikke udgiver sig for andet, end det er.

Hvad kunne du godt tænke dig at lave om?
Min store drøm er at åbne op fra køkken til vores stue for på den måde at skabe et stort køkken-alrum med lys igennem hele lejligheden.

Hvordan er dit forhold til dine naboer?
Jeg har nogle fantastisk søde naboer. I det hele taget er vi meget heldige med vores lejlighed, der har langt udsyn fra stuen, da der ikke er bygninger lige overfor. Og det samme mod gården og haven, hvor der også er langt til næste bygning. Der er bare lidt mere luft på amager.

Hvor flytter du hen næste gang?
Vi vil meget gerne finde et etplans-70erhus her på Amager eller i hvert fald i cykelafstand til byen.