Den stærkeste BMW 5-serie med diesel nogensinde

Fire turboladere giver BMW M550d ikke bare den stærkeste 5-serie diesel nogensinde, men også den stærkeste serieproducerede sekscylindrede dieselmotor til dato med 400 hk

M550d har som standard intelligent firehjulstræk Fold sammen
Læs mere
Foto: BMW

Dieselmotoren lider et knæk efter Volkswagen-skandalen og efterfølgende efterforskning af procedurerne hos mange bilproducenter, og konsekvensen bliver mærkbar. Færre modeller kommer i fremtiden med dieselmotorer, og til mange små biler vil dieselmotorer på sigt være utænkelige – på grund af skandalen og på grund af de konstant strengere krav til forbrug og udledning, som gør motorerne urealistisk dyre i forhold til mindre bilmodeller.

Den stærkeste sekscylindrede diesel i verden sidder i den nye M550d Fold sammen
Læs mere
Foto: BMW.

Men i luksusbiler og SUV-modeller går udviklingen i modsat retning, og med dyre modeller kan producenterne tillade sig at bruge store summer på avancerede systemer til at sænke udledningen. Mercedes-Benz har udviklet en helt ny motorfamilie, som det hedder i branchen, med bl.a. sekscylindrede dieselrækkemotorer med 286/340 hk og en CO2-udledning på blot 147 gram/km for den kraftigste version i den store S-Klasse, mens tallet for en kommende E-Klasse med samme motor vil blive en del lavere.

Det nye monster fra BMW kommer med masser af standardudstyr Fold sammen
Læs mere
Foto: BMW.

340 hk er en bemærkelsesværdig ydelse, men den blegner i sammenligning med den seneste sekscylindrede diesel fra BMW, der nu finder vej til den nye 5-serie. M550d kommer udelukkende med firehjulstræk, xDrive, for med 400 hk og 760 Nm ville baghjulene som eneste overførselskilde ikke have en chance. Det er den stærkeste serieproducerede sekscylindrede dieselmotor til dato.

For at imødekomme både modelnavnets betydning, med det sportsbetonede M på første position, og fans af mærkets baghjulstrækkere, er det intelligente firehjulstræk sat op til at hælde flest mulige kræfter til baghjulene. Standard er i øvrigt også dynamikfremmende mekanik og elektronik som M-sportsundervogn, Intelgral Active Steering og M-sportsbremser. M550d xDrive kommer som både sedan og Touring (stationcar).