Den ene lejlighed er helliget designprojekter

Victoria Ladefoged er designer og har to lejligheder i København. Boligen besøger hende i den lejlighed, som hun bor i, når hun er fordybet i et af sine designerprojekter.

Foto: Foto: Camilla Stephan
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beskriv dit hjem med tre ord?

Legeplads, idébank og tænketank.

Hvorfor bor du, som du gør?

Det er et roligt og hyggeligt sted, synes jeg. Denne lejlighed er en arbejds-lejlighed. Jeg har lavet tøj og tekstil i ét rum, træarbejde i et andet og har ligget på gulvet og tegnet. Skufferne er fulde af tegninger og træting, og spisebordet er fyldt med maling. Når jeg er i denne lejlighed, er jeg altid midt i et projekt, og derfor har jeg brug for at have alle mine personlige ting omkring mig. Lejligheden er, som jeg er indeni.

Se billeder fra arbejdslejligheden her:

Hvad er det allerførste, du gør, når du kommer hjem?

Jeg ligger lidt på sofaen og slapper af, laver en kop te eller spiller lidt på klaveret.

Hvilket rum er dit yndlingsrum og hvorfor?

Den store stue. Fordi den er rummelig, lys og hyggelig, Der er plads til det hele, og jeg har udviklet alle mine vigtigste design her i denne stue.

Hvad er du mest glad for i dit hjem?

Lyset, som er rigtig godt. Især om morgenen står solen ind, og det er ret fantastisk. Og så kan jeg godt lide, at der er luft omkring lejligheden. Der er ikke bygninger overfor, og dermed er der ikke nogen, der kan kigge ind. Derudover er ruminddelingen helt perfekt til mit behov; der er et minimalt soveværelse, et medium værelse, som er syværksted, og et stort rum til stue, hvor jeg har god plads til at være kreativ.

Følg også boligstoffet på Facebook

Hvilken ting i dit hjem har størst affektionsværdi og hvorfor?

Jeg holder meget af mine skuffemøbler, som kommer fra min mormor og morfars boghandel. Jeg har været sammen med de møbler, fra jeg var lille og sad foran dem i mine bedsteforældres dejlige boghandel. De minder mig om alt det bedste fra min barndom.

Hvad er det bedste minde, du har fra dit hjem?

Det stammer fra dengang, hvor jeg lige havde mødt min kæreste, så jeg var lykkelig og lå på gulvet om natten og tegnede og byggede, mens det sneede uden for.

Hvad har du senest købt til din bolig?

En Y-stol, der ikke er kommet frem endnu. Den skal være min arbejdsstol. Jeg holder meget af lige netop den stol, fordi den er så smuk, og så er den i træ, som jeg synes, klæder ethvert hjem. Det er en klassiker, som jeg er vokset op med.

Hvad vil du aldrig have inden for din dør?

Man skal aldrig sige aldrig.

Hvad kunne du godt tænke dig at lave om?

Jeg kunne godt tænke mig et helt nyt køkken. Jeg er ikke helt sikker på hvilket slags, men det skal være noget med lyst træ og stål, og så skal det være praktisk og hyggeligt – og meget gerne med en Quooker-hane.

Hvor flytter du hen næste gang?

Sammen med min kæreste i et lille hus med en lille gårdhave, et æbletræ og et værksted, en udestue og en brændeovn.