Den elektriske VW Golf kører 300 km på en opladning

Nyt og kraftigere batteri øger rækkevidden, stærkere elmotor gør den hurtigere, og den forbedrede e-Golf introduceres nu i Danmark til priser fra 305.996 kr. inklusive en måneds gratis strøm

Nu kan Volkswagens Golf med elmotor køre op til 300 km på en opladning Fold sammen
Læs mere
Foto: Volkswagen

Salget af elbiler i Danmark har været underdrejet i 2016 og starten af 2017, mens de fleste andre europæiske markeder for alvor har skruet op for salget af de elektrificerede biler. Med den midlertidige forsinkelse af indfasningen af højere registreringsafgift indført i april kører elbilerne nu videre med 20 procent registreringsafgift, mod de planlagte 40 procent i 2017. Men kun indtil 5.000 nye elbiler er indregistreret – og senest til udgangen af 2018. I 2022 skrues afgiften helt op på samme niveau som for andre biler, så det er nu, man skal finde sin favorit blandt elbiler og slå til.

Det er simpelt at vælge den rigtige Golf med elmotor. Der findes kun en udgave med et udstyrsniveau. Fold sammen
Læs mere
Foto: Volkswagen.

Volkswagen introducerer nu meget passende sin faceliftede eludgave af Golf i Danmark, e-Golf, og i stedet for at lancere den til 356.431 kr., kan prisen for den elektrificerede model presses ned i 305.995 kr., som svarer til prisen på en veludstyret Golf med benzinmotor. Før opgraderingen var e-Golf udstyret med en batterikapacitet på 24,2 kWh, en ikke prangende effekt i forhold til Nissan Leaf med 30 kWh og Renault ZOE med hele 41 kWh. Den kapacitet gav en optimal rækkevidde på blot 190 km, og ved normal kørsel lå det opnåede et godt stykke under den rækkevidde.

Den fornyede Golf har en elmotor med 136 hk. Den tidligere model havde 115 hk Fold sammen
Læs mere
Foto: Volkswagen.

Nu er batteriet 35,8 kWh, og det giver rækkevidden et godt skub i den rigtige retning til 300 km under helt optimale, men ret så urealistiske betingelser. Volkswagen forventer, at kunderne nu vil opleve at kunne køre 200 km på en opladning, nok til at e-Golf kan opfylde de fleste danskeres daglige transportbehov. E-Golf er også blevet både kraftigere og hurtigere. Elmotoren yder nu 136 hk og 290 Nm, hvor tallene før var 115 hk og 270 Nm. Fra 0-100 km/t, hvis man virkelig vil tømme batteriet hurtigt, gøres på 9,6 sekunder – skåret ned fra 10,4 sekunder. De fleste vil foretrække at fokusere på ladetiden, som ved en standardladestander (ladekapacitet 7,2 Kwh) tager 5 timer og 20 minutter. Med en hurtiglader, 40 kWh ladekapacitet, tager opladningen til 80 procent cirka 45 minutter.

Volkswagen Danmark sælger e-Golf med et abonnement til Clever Unlimited, en leverandør af standere og strøm i både det private og offentlige rum. Med Clever Unlimited får man installation af en ladeboks på hjemmeadressen uden beregning og ubegrænset opladning hjemme og på Clevers ladestandere i Danmark, Tyskland og Sverige. Første måned er gratis, herefter er prisen 599 kr. om måneden. Har man ikke plads til eller brug for en privat ladeboks, er prisen 399 kr. om måneden. Den elektriske Golf kommer desuden med stort infotainmentsystem med 9,2” touchscreen, 16” alufælge, adaptiv fartpilot og opvarmet forrude.