Danskerne vil selv bygge deres huse

Salget af byggegrunde stiger, og samtlige måneder i år ligger over niveau, hvis man sammenligner med antallet af handler i 2016. Det viser nye handelstal fra Boligsiden.dk.

Danskerne er vilde med at bygge selv. Foto: Flickr Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun salget af boliger, der har haft kronede dage. Også byggegrunde ser ud til at have fanget danskernes interesse. I maj måned blev der solgt 293 grunde, og det svarer til en stigning på over 30 pct. i forhold til maj sidste år, viser tal fra Boligsiden.dk.

Salget i år ligger over niveau i samtlige måneder sammenlignet med 2016, og tendensen har været gennemgående hele året med en markant start i årets første måneder.

»Første kvartal af 2017 var en forrygende periode for salget af byggegrunde. Med 721 salg er der tale om en stigning på 32 pct. i forhold til samme periode sidste år. Men går vi blot yderligere et par år tilbage til 2012, lyder stigningen på hele 188 pct. sammenlignet med i år. En tendens der peger mod, at interessen for at bygge selv er blevet større,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Midtjylland scorer højt

Region Hovedstaden markerer sig som det område med den mindste stigning, hvis man sammenligner første kvartal 2016 med samme periode i år. Region Midtjylland er derimod topscorer med en tredjedel af det samlede salg i årets første tre måneder og en stigning på 45 pct. siden sidste år.