Citroën C4 Cactus bliver mere mainstream, mere komfortabel

Fans af Citroëns Airbumps vil begræde faceliftet af C4 Cactus, mens andre vil glæde sig over et mere strømlinet design uden så mange dikkedarer - og alle kan fejre en mere komfortabel affjedring, bedre støjisolering og tidssvarende sikkerhedssystemer

Foto: PR. Citroën C4 Cactus karakteriseres nu som hatchback, så den interne konkurrence med den nye C3 Aircross ikke bliver for åbenlys. Faceliftet gør derfor op med de store Airbumps og store ulakerede flader.
Læs mere
Fold sammen

C4 Cactus var genoplivelsen af det outrerede og fede Citroën, som mange havde hungret efter i mange år, da den blev sendt på markedet i 2014. De markante Airbumps, som visuelt gav bilen masser af karakter og praktisk gav den beskyttelse mod Bilka-buler, var bare et led i et design, der bragede fremad.

Danskerne tog vel mod den frække franskmand, og designet har været stærkt nok til at gøre den skæve C4 Cactus til en af de vigtige modeller for mærket i Danmark.Men hvad er C4 Cactus egentlig for en type bil? SUV? Hatchback? Crossover?

Det virker, som om Citroën nu vil gøre op med forvirringen, for nu er et kraftigt facelift præsenteret, og C4 Cactus har lagt størstedelen af sin kraftige plastbeskyttelse på hylden. Den skal være mere hatchback end crossover, så den interne konkurrence med den nye C3 Aircross ikke virker nær så oplagt - og Citroën vil gerne indgyde mere premium og finesse i bilen med den manøvre.

Foto: PR. Med et renere design uden dikkedarer skal C4 Cactus tale til en bredere skare af købere. Den 417 cm lange hatchback er dog langt fra blevet en kedelig bil at se på. Fold sammen
Læs mere


De store Airbumps er reduceret til en række med tre luftpuder på langs på undersiden af dørene, og på front og bagende er den ulakerede plast nu kun at finde på kofangerne.

Der er nye baglygter, og så er der en markant ommøblering af fronten - de øverste LED-lys går sammen med en tynd "grill" med logo, som er ny på bilen, og også den egentlige grill er større. De nederste lygter er nu også bredere, selv om de virker mindre uden de store stykker uindfarvede plast omkring sig.

For mange vil det være et mere spiseligt og attraktivt design, for andre vil det være en tilnærmelse til normalisering, som virker som et tilbageskridt.Komfort står skrevet med stort K hos Citroën i disse år, og C4 Cactus er, trods sin status "blot" som faceliftet model, den første Citroën med en ny undervogn kaldet Progressive Hydraulic Cushions, som bl.a. har nyudviklede støddæmpere med to-kammer-system, som skal absorbere bump og ujævnheder på en overlegen måde - præcis som fans og mange andre husker det fra modeller som ID og CX.

At rejse i højere komfort i C4 Cactus end før skulle også være muligt i kraft af bredere og tykkere sæder med mere polstring (Advanced Comfort-sæder), mere støjisolering og tykkere ruder, men for at man ikke skal falde i søvn bag rattet, lullet i søvn af al den dejlige komfort, tilbyder Citroën nu også aktive sikkerhedssystemer som automatisk nødbremse, blind vinkel-system og træthedsregistrering.

Foto: PR. Komfort og ro er de vigtigste aspekter ved faceliftet. En ny undervogn, Hydraulic Progressive Cushions, skal sikre udsøgt komfort, og tykkere ruder og mere støjisolering skal også forhøje niveauet. Fold sammen
Læs mere


Som før tilgås de fleste sekundære funktioner i bilen via den centrale touchscreen, og den byder nu også på Apple CarPlay og Android Auto. Heldigvis er alle de fede detaljer i kabinen ikke blevet udvandet i jagten på en bredere kundegruppe, så dørgrebene er stadig kuffertstropper, handskerummet er stadig under låget i toppen af instrumentpanelet - og som i den nye C3 Aircross er der forskellige farvetemaer på udvalg i kabinen.

Fem "stemninger" med forskellige mørke eller lyse toner fås, fx Hype Red og Hype Grey, mens eksteriøret kan sammensættes i 31 forskellige kombinationer ved hjælp af forskellige "farvepakker", hvor farven på Airbumps'ene som før varierer.

Foto: PR. Sofasæder som i de gamle Citroën-modeller. Med faceliftet er de blevet bredere, større og en del af filosofien Citroën Advanced Comfort - her kan man flyde og nyde. Fold sammen
Læs mere


Flere kunder kan måske blive tiltrukket til den faceliftede C4 Cactus alene af den grund, at Citroën vælger at lægge et par stærkere motorer til modelprogrammet. Som før er der basalt set to motorer - en trecylindret benzinmotor på 1,2 liter og en 1,6-liters diesel med fire cylindre. Før kom den førstnævnte med 82 eller 110 hk, sidstnævnte med 100 hk. Nu kommer benzinmotoren også i en variant med 130 hk, og dieselmotoren tilbydes nu også med 120 hk.

Den stærke diesel kommer som standard med automatgearkassen EAT6 med seks gear, mens de andre motorer som standard har manuelle gearkasser.

Hvornår den faceliftede C4 Cactus står hos de danske forhandlere, ved vi ikke endnu, men vi regner med introduktion i foråret 2018. Det endelige modelprogram kendes heller ikke på nuværende tidspunkt.