Boligsalg: Hovedstaden halter efter resten af landet

Der er stor stigning i antallet af bolighandler i Region Sjælland.

Der er optur i antallet af bolighandler i Region Sjælland. Her er det regionshuset i Sorø. Foto: Region Sjælland. Fold sammen
Læs mere

Det er som regel Region Hovedstaden, der løber med hæder og førstepladser, når der bliver sat rekorder på boligmarkedet, men de høje boligpriser i regionen skubber nu noget af markedet længere væk fra området omkring København.

Nye tal for første kvartal af 2017 viser, at boligsalget er steget i alle landets fem regioner, men at salget stiger mindre i Region Hovedstaden end i landets øvrige regioner. I forhold til samme periode sidste år er antallet af solgte boliger steget 12,5 pct. i Region Hovedstaden og 17,5 pct. i Region Sjælland, hvor stigningen er størst.

Køberne søger ud

»Det høje prisniveau i de store byer gør det mere interessant for køberne at kigge efter egnede boliger andre steder i landet, og det gør, at vi nu ser tocifrede procentvise stigninger i alle landets regioner. Dykker vi ned i tallene, er det stadig i Region Hovedstaden, der er klart flest handler. Så selv om hovedstaden halter efter de andre regioner, er det bemærkelsesværdigt, at antallet af handler også her er steget mere end 10 procent,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Der blev i første kvartal af 2017 solgt 17.516 boliger i hele landet. I forhold til første kvartal sidste år udgør det en stigning på 14 pct.