Boligkøbere vælter sig i villaer

Der er kommet flere villaer til salg i de første måneder af 2017 end i samme periode i 2016 - en tendens, der gælder for hele landet.

I alle fem regioner er der kommet flere villaer til salg i 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Home

Der er flere nye villaer at vælge mellem for boligkøberne i de første måneder af 2017, end der har været i samme periode de seneste to år. Stigningen gælder i alle landets regioner og er størst i Region Nordjylland og Region Sjælland, mens Region Hovedstaden har oplevet en stigning på 12 pct. fra 2015 til 2017.

»Det er positivt, at tendensen er bredt forankret i hele landet. Vi ser flere villaer blive sat til salg i alle regioner, og det er et tegn på, at danskerne har stor tiltro til, at markedet kan levere, så sælgerne kan få den pris, de ønsker,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Læs mere: Fart på hussalget i og omkring København

Udbuddet af villaer og rækkehuse er ellers lige nu på det laveste niveau siden 2010. Det viser Boligsiden.dks udbudsstatistik for februar. De to ting kan lyde modstridende, men det er ikke tilfældet.

»At der kommer flere nye villaer til salg samtidig med, at det generelle udbud falder, er et udtryk for, at der bliver solgt flere boliger, end der bliver sat til salg. Sælgerne har et begrundet håb om at komme godt af med deres bolig, og derfor er de ikke bange for at sætte den til salg,« fortæller Birtgit Daetz.

Der blev i de to første måneder af 2017 sat i alt 7.891 nye villaer til salg.

Læs mere: Prisfest for villaejere i indre by: Kvadratmeterpris steget med 70 procent