BMWs store luksushatchback bliver til en 6-serie

BMW 5 GT var luksuriøs som en 7-serie og praktisk som en 5-serie stationcar, og det bliver den nye afløser også. Men for at understrege, at den tilhører højere luftlag end 5-serien, skifter den navn til 6 GT

Lavere bagende giver 6-serie GT et mindre tungt design end 5-serie GT Fold sammen
Læs mere
Foto: BMW BERNHARD_LIMBERGER , Bernhar

Modtagelsen var ikke overvældende positiv, da BMW lancerede 5-serie GT i 2009. En dyr luksushatchback, hvor designet, mente mange, var nedprioriteret for at skabe et rummeligt og praktisk interiør. Konceptet var i det hele taget så meget anderledes, som også SUV-coupéen X5 var det, da blev introduceret, at der længe var tvivl om, om den ville overleve efter første udgave. Kunderne har ikke været i tvivl, for komforten var fremragende, pladsforholdene overdådige og følelsen af luksus høj.

I forhold til 5 GT er 6 GT med en nyere platform 150 kilo lettere Fold sammen
Læs mere
Foto: BMW BERNHARD_LIMBERGER, Bernhard.

Derfor præsenterer BMW nu en ny 5-serie GT, hvilket egentlig vil sige, at det gør tyskerne så alligevel ikke. 5 GT får en fuldbyrdet afløser, men den skifter navn til 6-serie GT for at blive koblet sammen med de meget dyrere 6-serie modeller, 6 Coupé, 6 Cabriolet og 6 Gran Coupé.
6 GT står med samme karrosserikoncept som 5 GT, men BMW har ændret noget på både former og proportioner for at gøre 6 GT visuelt lettere end 5 GT. Den er næsten 9 cm længere, i sandhed en stor bil på 509 cm, men samtidig 2,1 cm lavere målt fra taget og 6,4 cm målt fra kanten af bagenden. Lettere for øjet er ikke det eneste, 6 GT er: med den materialeoptimerede platform fra de nye 5- og 7-serie er den 150 kilo lettere end den gamle 5 GT.

Den bedste plads i huset - de bageste gemakker er indrettet med fremragende pladsforhold og mulighed for underholdningssystem Fold sammen
Læs mere
Foto: BMW BERNHARD_LIMBERGER , Bernhar.

Bagagerummet er rummeligt som i en stor stationcar. Det vokser med 110 liter til 610 liter og maksimalt hele 1.800 liter. At pladsen på bagsædet, som fås med integreret infotainmentsystem med store skærme monteret på ryggen af forsæderne, er rummeligt, er en underdrivelse.
Førermiljøet med en 10,25” touchscreen og uendeligt mange features – stort head up-display, håndfri styring af bl.a. audioanlæggets lyd og komfortsæder med otte massageprogrammer er nogle få eksempler – ser ud til at være plukket fra 5-serien, hvilket i den grad borger for høj kvalitet og komfort.

Bagagerummet er vokset med 110 liter. I alt kan det udvides til hele 1.800 liter, som svarer til en stor stationcar Fold sammen
Læs mere
Foto: BMW BERNHARD_LIMBERGER , Bernhar.


BMW's nye store hatchback kommer til at starte med i tre motoriseringer. 630i GT, 630d GT og 640i GT. Der er tale om en firecylindret benzinmotor med 258 hk, en sekscylindret dieselmotor med 265 hk og en sekscylindret benzinmotor med 340 hk. Automatgear er at finde uden merpris i alle 6-serie GT, mens firehjulstræk, xDrive, fås mod ekstra betaling til alle tre motorer.
6 GT ville ikke være en ægte BMW uden en hel del muligheder for at tilkøbe systemer, som vedrører teknik og køreegenskaber. Luftaffjedring på bagakslen er standard, men fuld luftundervogn koster som medstyrende bagaksel, adaptiv undervogn og aktiv krængningsstabilisator ekstra.

Luksus og komfort. Kabinen er indrettet som 5-serien Fold sammen
Læs mere
Foto: BMW BERNHARD_LIMBERGER, Bernhard.