Bilsalget ræser mod suverænt rekordår

I forhold til juli 2016 faldt salget af nye biler med 3,3 procent i den forgangne måned. De danske bilimportører er fortsat optimistiske omkring at 2017 bliver endnu et rekordår, når det kommer til totalsalget

Foto: Axel Wierdemann. Den store firmabil fra Opel, den nye Insignia, overhalede sin rival Volkswagen Passat i den forgangne måned
Læs mere
Fold sammen

Hvis man vil have søvndyssende læsning, skal man bare køre gennem Excel-arket med bilsalget i Danmark. Det er meget små udslag, man vil finde i danskernes købevaner, når det gælder nye biler. Det er stort set de samme biler, der er i top 10 hver måned, og således kan vi også for den syvende måned af 2017 konstatere, at Peugeot står bag den mest solgte bil i landet, minibilen 208. Før vi dykker lidt mere ned i top 10, skal en tendens i salget lige italesættes. Det går nemlig nedad for bilsalget i Danmark. I juli faldt salget med 3,3 procent i forhold til juli 2016.

Måske var vejret så tilpas meget ringere end sidste år i juli, at flere flygtede ud over landet grænser for at finde sol til sommerferien. Og så kan man jo ikke være hjemme og købe ny bil. Det kan også være en generel tendens, men når det kun handler om en måned, så venter vi nogle måneder med at se på udviklingen med negative øjne. Bilimportørerne forventer stadig, at de vil sælge flere biler end de 223.165 nye, der blev solgt i 2016.

Den japanske minibil havde rigtig godt fat i danskerne i juli måned. Plads nummer tre på top 10 Fold sammen
Læs mere


Bilbranchen vil i hvert fald glæde sig over, at forhandlerne alligevel var i stand til at indregistrere 15.207 helt nye biler i juli. De vidste på forhånd, at der ikke ville blive rigtig travlt i butikkerne, for vi holder virkelig sommerferie, som det hvert år kan ses på juli-tallene i forhold til juni-tallene; juni 2017 står som rekordmåneden i nyere tid med næsten 24.000 biler. Lad os dykke lidt ned i tallene. Top 10. Det er så godt som umuligt at skabe spænding, men hvor var en journalist uden at gøre forsøget?

Det er som at gentage sig selv alt for mange gange, at sige at Peugeot 208 er på plads nummer et, men det er den som sagt. Peugeot fik 706 leasede og solgte ud til kunderne i juli. På plads nummer to er der faktisk lidt spænding at spore: grundlæggeren af den kompakte klasse, i hvert fald den der nu lægger navn til den, Volkswagen Golf, i juli sendt ud i 562 eksemplarer.

Mon ikke favorable vilkår på privatleasing hjælper den på vej? Fra 2.699 kr. om måneden med 125 hk må i hvert fald være en torn i øjet på mange konkurrenter. Lidt spænding også på plads nummer tre. Den faceliftede Toyota Yaris, altså som 208 en minibil, klarer sig virkelig godt nu. 470 styk i juli. Når Yaris klarer sig godt, klarer salget af hybridbiler sig godt, for Yaris Hybrid står for en rigtig stor del af hybridbilssalget i juli. Den står også for at overhale mikrobilen Volkswagen Up med blot otte biler, så den lille tysker (produceret i Slovakiet, ikke Tyskland) blev altså leveret i 462 eksemplarer.Vi spoler lidt hurtigt i Excel-arket: plads nummer fem er Toyota Aygo med 357 styk, og den deler pladsen med Nissan Qashqai med samme mængde, mens plads nummer syv går til Volkswagen Touran med 348 eksemplarer. Plads otte er en fransk mikrobil kaldet Citroën C1 (342 styk), plads ni er den udgående Volkswagen Polo med 311 styk, som vi troede var udsolgt for længst frem mod introduktionen af den nye i november, og endelig er det Renault Clio med 305 styk på plads 10. Plads nummer 11 er sjovere at tale om. Her ligger den nye firmabil fra Opel, Insignia, lunt i svinget med 304 eksemplarer, som man må forvente vil stige i de kommende måneder, da en stationcar først lige er lanceret. Den store Opel har overhalet sin største konkurrent, Volkswagen Passat, i juli, hvor der blev skruet plader på 243 styk af den model.

Leder man efter spænding i statistikken over nyindregistrerede biler i Danmark, kan man være heldig. I juli kom der fx plader på en ny Lexus GS. Lexus forhandles pt. ikke i Danmark Fold sammen
Læs mere


For at slutte af med noget lidt specielt, lander vi på en bil, der kun er solgt i et eksemplar i Danmark i juli. Et eksemplar i hele 2017, for nu at gøre det rigtig spændende. Det er luksus-Toyota'en Lexus GS, en baghjulstrækker i klasse med BMW 5-serie. Lexus har ikke officielt været importeret til Danmark i flere år, men måske det er importøren, der igen tester vandene? Vi kan fortælle, at bilen findes derude, og den er sølvfarvet. Den er spottet på Amagermotorvejen, på et tidspunkt efter den fik sine nummerplader på.