Bilsalget faldt i Danmark i april

I forhold til april 2016 ligger salget af biler i april 2017 11,4 pct.lavere

I april var Peugeot 208 igen den mest solgte bil i Danmark Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Salget af nye biler i Danmark ligger for de første fire måneder af året på et højt niveau med 77.531 personbiler, og i forhold til de første fire måneder af 2016 er det tal 7,6 pct. højere. April måned i år står for en nedgang i forhold til året før, 11,4 pct. nedgang, men det forklarer De Danske Bilimportører med en lavere andel af arbejdsdage i april i år – i 2016 faldt påsken i marts, mens den i år belastede april med lukkede bilforhandlere og kunder, som skulle afholde restferie inden maj.

Der er i hvert fald ingen negativ trend at spore hos bilimportørernes brancheforening:

»Hos De Danske Bilimportører glæder vi os naturligvis over det gode salg fortsætter, og vi har en forventning om at det fortsætter i 2017. En del af de nye biler bidrager til væksten i bilparken og dermed danskernes mobilitet, men den største del er udskiftninger af den eksisterende bilpark, og det er positivt for såvel miljøet og trafiksikkerheden, idet nye biler helt generelt har lavere udledning og er mere trafiksikre end gamle biler,« udtaler Gunni Mikkelsen, direktør hos De Danske Bilimportører.


På listen over de mest solgte biler i Danmark er der med få undtagelser samme forhold som måneden før. Den generelle tendens er, at mikrobilerne som VW Up og Toyota Aygo mister andele, fordi kunderne går en klasse op, og på plads nummer et ligger den altid populære Peugeot 208 med 770 eksemplarer med Volkswagens Polo, i samme kategori af biler, på plads nummer to med 715 eksemplarer. Plads nummer tre går til en bil i den større Golf-klasse, nemlig Opel Astra med 455 styk.

Nissan Qashqai styrtdykker i salgsstatistikken i april Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten B. Bek Picasa.

Et klart styrtdyk har marts måneds nummer et taget i april: Nissan Qashqai lå i toppen af listen i marts med 1.308 nyindregistrerede biler, og i april lander den japanske SUV på blot 273 eksemplarer – kun nok til en plads som nummer 20 på listen. Marts måneds mange indregistrerede Qashqai kan bl.a. opleves hos landets biludlejningsfirmaer.