Bil nummer 45 million fra Wolfsburg

En af verdens største bilproducenter blev skabt i ruinerne af 2. Verdenskrig, og for nylig kunne Volkswagen fejre, at fabrikken i Wolfsburg har produceret 45 mio. biler siden 1945.

Efter godt og vel 73 år har det store fabriksanlæg i Wolfsburg spyttet 45 millioner biler ud - først den folkekære Boble, siden da den populære Golf. Bil nummer 45 mio. blev meget passende den elektriske e-Golf. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR Picasa
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Serieproduktionen af biler startede op på Volkswagens første fabrik i hjembyen Wolfsburg i december 1945, meget kort tid efter afslutningen af 2. Verdenskrig. Det startede med Boblen, udviklet som folkets bil efter Hitlers anvisninger, og siden er det gået stærkt i den nordtyske by, som ligger i delstaten Niedersachsen.

Fabrikken dækker i dag et areal på 5 km2, og flere end 62.000 mennesker arbejder på og omkring fabrikken, som i dag producerer flere udgaver af Golf, Golf Sportsvan, Tiguan og Touran. I 2017 blev det til 790.000 biler fra fabriksanlægget i Wolfsburg, og den 5. juni i år rundede fabrikken et samlet produktionstal siden 1945 på 45 mio. biler.Den absolut mest producerede model er Golf, som gennem årene er kommet fra samlebåndet i hele 19 mio. eksemplarer, og bil nummer 45 mio. var da også en Golf. I tidens ånd naturligvis den elektriske udgave, e-Golf.

Nummer to på listen over mest talrige Volkswagen-model fra fabrikken er den folkekære Boble med cirka 12 millioner eksemplarer (produceret frem til 1975), nummer tre på listen den populære minibil Polo med cirka tre millioner eksemplarer (produceret i Wolfsburg frem til 1998) og på plads nummer fire SUV’en Tiguan, som siden introduktionen i 2007 er sendt af samlebåndet godt 2,6 millioner gange.