Bil nummer 45 million fra Wolfsburg

En af verdens største bilproducenter blev skabt i ruinerne af 2. Verdenskrig, og for nylig kunne Volkswagen fejre, at fabrikken i Wolfsburg har produceret 45 mio. biler siden 1945.

Efter godt og vel 73 år har det store fabriksanlæg i Wolfsburg spyttet 45 millioner biler ud - først den folkekære Boble, siden da den populære Golf. Bil nummer 45 mio. blev meget passende den elektriske e-Golf. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR Picasa

Serieproduktionen af biler startede op på Volkswagens første fabrik i hjembyen Wolfsburg i december 1945, meget kort tid efter afslutningen af 2. Verdenskrig. Det startede med Boblen, udviklet som folkets bil efter Hitlers anvisninger, og siden er det gået stærkt i den nordtyske by, som ligger i delstaten Niedersachsen.

Fabrikken dækker i dag et areal på 5 km2, og flere end 62.000 mennesker arbejder på og omkring fabrikken, som i dag producerer flere udgaver af Golf, Golf Sportsvan, Tiguan og Touran. I 2017 blev det til 790.000 biler fra fabriksanlægget i Wolfsburg, og den 5. juni i år rundede fabrikken et samlet produktionstal siden 1945 på 45 mio. biler.Den absolut mest producerede model er Golf, som gennem årene er kommet fra samlebåndet i hele 19 mio. eksemplarer, og bil nummer 45 mio. var da også en Golf. I tidens ånd naturligvis den elektriske udgave, e-Golf.

Nummer to på listen over mest talrige Volkswagen-model fra fabrikken er den folkekære Boble med cirka 12 millioner eksemplarer (produceret frem til 1975), nummer tre på listen den populære minibil Polo med cirka tre millioner eksemplarer (produceret i Wolfsburg frem til 1998) og på plads nummer fire SUV’en Tiguan, som siden introduktionen i 2007 er sendt af samlebåndet godt 2,6 millioner gange.