Bidsk baghjulstrækker fra Kia med masser af udstyr

Koreanske Kia er klar med sin første baghjulstrukne personbil til Europa. Stinger er en stor, lav luksusbil i stil med BMW 4 Gran Coupé, og danske kunder kan prøve den fra december.

Kias første baghjulstrukne bil i Europa lander i Danmark i december til priser fra 649.999 kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR MAGROUND GmbH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En lav baghjulstrækker fra Kia er næppe, hvad ret mange forventer, selv om det koreanske mærke er fremadstormende og hele tiden udvikler sig. Og en anden side af historien er, at den kommer med 370 hk. I december lander den så i Danmark, den store og sportsligt betonede baghjulstrækker Stinger.

Det er et vovet træk fra Kias side, men nok også lige så meget for at slå Kia-navnet fast som andet end små økonomiske biler som for at sælge mange af dem.

Konceptet og karrosseriformen minder om BMW 4 Gran Coupé og den nye VW Arteon, men netop offentliggjorte priser og udstyrslister viser, at man får mere for pengene hos Kia-forhandleren.

Selvfølgelig, fristes man til at sige.

Stinger minder konceptuelt om biler som BMW 4 Gran Coupe og VW Arteon Fold sammen
Læs mere
Foto: PR MAGROUND.


Indtil videre er der dog ikke skyggen af de vigtige beskatningsgrundlag, som firmabilister er afhængige af, så mere herom på et senere tidspunkt.

Der er listepriser for private købere for de tre versioner, og priserne begynder ved 649.999 kr. for en 2,0 T-GDI GT-Line med 255 hk og baghjulstræk. Dieselmodellen 2,2 CRDi med 200 hk koster med baghjulstræk 674.999 kr. og med firehjulstræk 25.000 kr. mere. Automatgear med otte trin er standard.

Men den alle gerne vil høre om, Stinger GT med 3,3 V6 med turbo, 370 hk, firehjulstræk (om baghjulstrækker-udgaven senere kommer til Danmark, er endnu uklart) og 0-100 på, for en Kia, højst usædvanlige 4,9 sekunder er den rigtige prisbasker.

Til 849.000 kr. koster den ganske vist mere end nogen anden Kia i Danmark før den, og det er anseelig sum, men 370 hk i en stor luksusbil skal også koste noget.

Tre motorer i modelprogrammet - benzinmotorer med 255 eller 370 hk, diesel med 200 hk Fold sammen
Læs mere
Foto: PR MAGROUND.


Alle Stinger er mere end almindeligt godt udstyret. De to GT-Line har LED-forlygter, læderindtræk, head up-display, adaptiv fartpilot, 8” touchscreen med navigation, nøglefri adgang/start, elektrisk åbning og lukning af bagklap, Harman/Kardon-audioanlæg og meget, meget mere.

Elektronisk spærredifferentiale koster 5.999 kr., mens benzineren også kan fås med adaptiv undervogn (og spærredifferentiale) til 19.999 kr. En sikkerhedspakke med blind vinkel-assistent, surround-kamera og rear cross traffic alert koster 24.999 kr.

Stinger GT 3,3 er endnu mere veludstyret fra koreanernes hånd end de to øvrige modeller. Den har sikkerhedspakke, adaptiv undervogn, Brembo-bremser og unikke 19” alufælge.

Der er al mulig grund til at glæde sig til december.

Standardudstyret er direkte prangende med bl.a. head up-display, navigation og adaptiv fartpilot Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.