Besøg hos liebhavermægleren Adam Schnack: »Man kan mærke det levede liv«

Adam Schnack er en usædvanlig ejendomsmægler. Han siger gerne nej til at sælge din bolig, hvis han ikke selv kunne tænke sig at bo der, og hans base er en klassisk lejlighed, der er fyldt med moderne design o

Adam Schnack i kontorets store mødelokale med Kjærholms ikoniske konferencebord. I baggrunden et stort Lars Tygesen-oliemaleri og tryk af Per Kirkeby. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Intense farvetoner fra Farrow & Ball på væggene, sorte Thonet-stole omkring det store, runde marmorbord, udvalgt kunst på væggene og grønne planter i vindueskarmene. At træde ind i den gamle herskabslejlighed, der udgør Adam Schnacks ejendomsmæglerkontor, føles præcis som at træde ind i et smukt boutique-hotel eller i et privat – og ganske velindrettet – hjem. Det er næsten unødvendigt at fortælle, at man her skal kigge langt efter vinduesudstilling, bøgelaminat og hæve-sænkeborde.

Adressen på pladsen ved Marmorkirken har været base for Adam Schnacks spring ud i tilværelsen som selvstændig ejendomsmægler med en mission om at gøre tingene på sin helt egen måde, siden starten til virksomheden gik for 14 måneder siden. Og stemningen i lejligheden var helt afgørende, da stedet, som tidligere bl.a. har huset en lægeklinik, blev valgt efter lang tids søgen efter det helt rigtige. Lejligheden er indrettet, som var det et hjem, og det giver ham selv og kontorets øvrige medarbejdere lyst til at opholde sig der.

»Det skal være et rart og ægte sted at være, og det er det – man kan mærke det levede liv. Vi bruger otte til 10 timer her hver dag, så det er vigtigt, at her er behageligt at være. Lejligheden afspejler, hvem vi er, og ambitionen har været at skabe et rum, hvor vi er i øjenhøjde med vores egne idéer,« forklarer han.

Den 220 kvm store lejlighed var med Adam Schnacks egne ord ’helt smadret’, da de overtog den, og den er derfor blevet gennemrenoveret – en proces, der bød på spændende overraskelser. Blandt andet viste det sig, at der inde i murene mellem flere rum gemte sig smukke sprossede glaspartier.

Oliemaleriet er malet af Adam Schnacks mentor, filosof Ole Fogh Kirkeby. Fold sammen
Læs mere

Særligheden er vigtig

Efter renoveringen har Adam Schnacks hustru, Nadia Olive Schnack, interiørdesigner i sin egen virksomhed af samme navn, stået for den meget gennemførte indretning, der på alle måder sender et signal om, at her gør man tingene på en anderledes måde. Herfra sælger han nemlig liebhaverboliger, der ikke ligner alle andre.

»Det er ikke jagten på den dyreste ejendom, der tænder mig. Jeg går ikke op i, om en ejendom koster 100 mio. eller én mio. kr. Der er masser af kostbare ejendomme, der slet ikke siger mig noget – og omvendt,« forklarer han.

Det, der tænder lys i Adam Schnacks øjne, er til gengæld den særlige kulturhistoriske eller arkitektoniske værdi eller en helt særlig beliggenhed.

»Særligheden er helt essentiel. Når jeg tager en bolig til salg, skal jeg selv tænde på den og synes, den er fed. Jeg skal tænke, at her kunne jeg selv bo,« fortæller han.

Æstetikken skal spille

Adam Schnack, som også er cand. merc. i filosofi, går meget op i arkitekturen og historien bag en bolig.

Smukke kontraster i Adam Schnacks kontor med møbler af Thonet. Farven Bible Black og messing er gennemgående elementer i kontoret Fold sammen
Læs mere

»Jeg har en passion for det, der bevæger sig væk fra det normale,« forklarer han.

På Adam Schnacks salgshylde er lige nu 30 meget forskellige boliger, bl.a. en hollandsk husbåd i Teglværkshavnen, en newyorker-lejlighed i Grønnegade, et strandhus i Dronningmølle og en ejendom fra 1796 i Indre By til 40 mio. kr. Fælles for dem alle er, at de har det ekstra, som gør dem til noget specielt.

Kigger man nærmere på Adam Schnacks hjemmeside, er det tydeligt, at æstetikken også her spiller en meget væsentlig rolle. Der bliver gjort rigtig meget ud af styling og fotografering af boligerne. Adam Schnack arbejder tæt sammen med en en fotograf Lars Gundersen, der sammen med Nadia Olive Schnack typisk bruger en halv arbejdsdag på at få taget de smukkest mulige billeder til hjemmesiden, og Adam Schnack skriver derefter en fortælling om boligen.

»Jeg bruger enormt meget tid på at researche. Jeg går ikke meget op i, hvem der har lavet køkkenet eller snedkereret skabene – det er under alle omstændigheder ikke det bærende. Det, der betyder noget, er det liv og den stemning, boligen repræsenterer,« forklarer han.